Patrik Kincl je zraněný, Čepo se utká s nebezpečným Polákem o prozatimní titul

Patrik Kincl je zraněný, Čepo se utká s nebezpečným Polákem o prozatimní titul Vlasto Čepo na turnaji Oktagon 42 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oktagon má s hlavními zápasy na posledních turnajích roku vcelku smůlu. Ani letos se původně plánovaného hlavního duelu nedočkáme, promotéři ale za zraněného šampiona domluvili zajímavou náhradu.

Stalo se to, co nikdo nechtěl. Patrik Kincl byl kvůli nepříjemnému zranění očnice nucen odstoupit ze souboje se slovenským ranařem Vlastou Čepem. To znamená, že je Oktagon nucen již podruhé zrušit hlavní zápas posledního turnaje roku. 

V tom se měl i loni ukázat Patrik Kincl, který měl tehdy obhajovat pás šampiona proti Karlosu Vémolovi. Terminátor se ale nakonec chvíli před turnajem zranil a duel byl odložen, kvůli čemuž Patrik nakonec přišel o možnost účastnit se pyramidy Tipsport Gamechanger, nakonec ale v květnu slavil o to sladší vítězství.

Čepa ale v O2 aréně uvidíme, organizátoři domluvili náhradu v podobě Piotra Wawrzyniaka. Pro Poláka to bude v Oktagonu premiéra, nejspíš nás ale čeká hodně intenzivní zápas, neboť stejně jako "El Chapo" rád vítězí před limitem, 7 z 11 výher koneckonců získal na T/KO. Pyšnit se navíc může pásem polské organizace Babilon MMA. K němu bude mít nyní šanci přidat pás pro prozatimního šampiona největší česko-slovenské organizace.

„Není to sranda. Už pošesté se mi v Oktagonu stalo, že se mi mění soupeř na poslední chvíli. Někdy to dopadlo šťastně, někdy to dopadlo zle, když nevíte do poslední chvíle, s kým jdete," okomentoval situaci sám slovenský fighter a dodal, že ve hře byl i Peňáz, který však odmítl s tím, že by nebyl schopen za tak krátkou dobu splnit váhový limit 83,9 kg, což se ale dá chápat. Kinclovi pak popřál brzké uzdravení. "Je to pořád šampion, takže je potřeba ho respektovat a přistupovat tak k tomu. Je to zápasník, který si toho v kariéře prošel hodně, takže věřím, že to zranění není nějaká hloupost, a když se tak rozhodl, tak to není vhodné, aby s tím šel do zápasu."

Pro většinu fanoušků je to samozřejmě zklamání, můžeme se ale nejspíš těšit na divokou přestřelku, v níž se jen těžko dá někoho favorizovat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jak dlouho bude Patrik mimo hru se zatím neví. Spekuluje se o tom, že očnice je zlomená, což by mohlo znamenat dlouhou pauzu, proto se Oktagon nejspíše rozhodl pro zápas o dočasný titul. Pokud se ho Čepovi podaří získat, sjednocujícímu duelu s Kinclem to rozhodně přidá na zajímavosti.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články