Vlasto Čepo se vyjádřil k dopingu a prozradil, co bere před zápasem

Vlasto Čepo se vyjádřil k dopingu a prozradil, co bere před zápasem Vlasto Čepo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Co není zakázané, to je povolené. Tato slova často zaznívají v souvislosti s domácí scénou bojových sportů, jelikož u zápasníků nedochází k testování přítomnosti zakázaných látek. Jak se k nim staví vyzyvatel Patrika Kincla?

Vlasto Čepo se nyní připravuje na životní zápas o titul šampiona střední váhy Oktagonu, současně se ale opět začíná mluvit o několikrát odloženém duelu s Matějem Peňázem, s nímž se měl utkat ve finále koronavirového projektu Oktagon Underground. Slovenská mlátička Peňázovi ještě nedávno nemohla přijít na jméno, a to především kvůli nařknutí z užívání zakázaných látek, které se opíralo o podezřelou vyrážku na zádech. Jak ale nyní přiznává, zlá krev už je z větší části pryč.

Na vztah s českým dlouhánem se jej zeptal Willy Cao v podcastu Slzy, krev a pot.cast. „Myslím, že kdyby mohl vrátit čas, tak už to znovu neřekne,” prohlásil Čepo, přičemž prozradil, že si to spolu již vyříkali, když se potkali v Brně. „Přišel mi podat ruku a omluvit se. Kdyby to neudělal, tak nevím, možná by k tomu zápasu došlo, protože bychom to řešili na místě. Ale když se omluvil, tak já zase nejsem re**rd, umím pochopit člověka, když udělá chybu. Už se za to na něj nezlobím.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @cepoarmy_brand

Zároveň je však připraven na variantu, že se rána znovu otevře, Oktagon totiž rád připomíná staré kauzy. Pokud by se schylovalo k zápasu, pravděpodobně by se snažil rozdmýchat mezi bojovníky emoce. „El Chapo” během rozhovoru také vysvětlil, že v jeho životě žádný prostor pro zakázané látky není. Zmíněná vyrážka mu naskakuje ve chvíli, kdy se v jeho jídelníčku objevují méně zdravé potraviny, třeba sladkosti. „Když se nestravuju zdravě, tak mi vyskočí. To zlé vychází z těla, u mě je to tak, že se mi dělá vyrážka na zádech.”

O účinnosti těchto látek v bojových sportech pochybuje. „Neexistuje tabletka, kterou si dáš a budeš mít dovednosti jako Jon Jones. On nevyhrává kvůli tomu, že sype, ale protože něco umí,” prohlásil a Jonese označil za všestranného bojovníka s dobrou hlavou. „Mám kámoše, kteří brali. Podle mě je to kontraproduktivní, je to pěkné na efekt, jsi zalitý, naplní se ti svaly, zadýcháš se a nemůžeš.” V této souvislosti uvedl, že čím více svalové hmoty bojovníci nosí, tím hůře se jim mezi jednotlivými koly nabírá síla.

A pokud jde o růstový hormon, jehož výhoda spočívá v rychlejší regeneraci, ten je podle něj příliš drahý. „U nás ty peníze za zápas nejsou takové, aby sis to mohl dovolit, možná u těch nejlépe placených [bojovníků].”

Čepo závěrem prozradil, že si před zápasem dopřává kofein, aby šel do klece řádně nabuzený. „To mi nezajistí lepší přední zadní. Mám to zažité – dám si trochu kofeinu, ať mám energii. Nakopne mě to, takže v zápase nespím, ale určitě mi to neubrání takedown proti Kinclovi.”

Zda se mu skutečně podaří pohlídat takedowny aktuálního šampiona střední váhy, to se dozvíme na dalším turnaji Oktagonu, který se uskuteční 29. prosince v pražské O2 areně.

Zdroje:  Willy Cao – YouTube

Nejnovější články