Pirát vysvětlil, jak se bude připravovat na Vémolu, v kleci chce předvést pořádný ohňostroj

Pirát vysvětlil, jak se bude připravovat na Vémolu, v kleci chce předvést pořádný ohňostroj Samuel "Pirát" Krištofič na Oktagonu 25. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Samuel Krištofič nakonec přece jen nepřijde o souboj s „Terminátorem”. Jak probíhalo vyjednávání s promotérem a s kým hodlá absolvovat přípravu?

Koncem roku 2021 se v O2 areně konal turnaj Oktagon 30, který měl vyvrcholit duelem o pás šampiona střední váhy. Samuel Krištofič se však životního souboje s Karlosem Vémolou nedočkal, začátkem listopadu totiž vyšlo najevo, že „Terminátor” kvůli zraněné ruce nemůže nastoupit. Tehdy ještě nemohl tušit, že na něj narazí o dva roky později.

K nedávno potrvrzenému zápasu se vyjádřil v rozhovoru pro Max MMA. V první řadě uvedl, že ho hodně mrzelo, když se nepotkali v původním termínu. A vzhledem k historii, kterou mezi sebou mají, se nemusel dlouho rozmýšlet, zda na nabídku kývne. „S kým bych měl chtít zápasit, když ne s Karlosem?”

Ondřej Novotný tedy „Piráta” nemusel nijak zvlášť přemlouvat, byť vzhledem k okolnostem zápasu musel nabídku lehce okořenit. „Není to úplně podle smlouvy, ale nenárokoval jsem si nic výrazně nadhodnoceného. Je to samozřejmě zápas mimo moji váhovou kategorii, jdeme domluvenou váhu, takže tam byly nějaké malé kompromisy z mé i z jejich strany. Ale nebylo to žádné velké vyjednávání, víceméně jsme se rychle shodli,” potvrdil Krištofič.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Naposledy zápasil v létě na Štvanici, kde jej hned v první minutě převálcoval Robert Bryczek. Během rozhovoru se svěřil, že s promotérem domlouval další zápas na listopad, objevilo se ale menší zranění, které nechtěl blíže specifikovat. Zároveň však chtěl nastoupit do konce letošního roku, nabídka na „Terminátora” mu tedy přišla vhod.

Krištofič se nijak netají tím, že Vémolu vnímá jako velmi atraktivního soupeře. „Ať už po sportovní stránce, protože je to stále nějaká padesátka světového žebříčku, nebo po té marketingové stránce, je to pro mě zápas mé kariéry.” Karlose označil za nejpopulárnějšího zápasníka domácí scény. Moc dobře si uvědomuje, kam by se díky vítězství mohl posunout. „Lidé by si měli dávat vysoké cíle a snažit se v životě dokázat něco velkého. Vítězství nad Karlosem by na naší scéně určitě byla velká věc.”

Na přípravu má necelé dva měsíce. „Nejvíc budu ve Spartakusu,” řekl s tím, že do zahraničí asi cestovat nebude. „Vypadá to, že si spíš přivezu nějaké lidi, kteří by pro nás mohli být užiteční, a dám to všechno doma.” Zároveň se nabízí jistá synergie, v O2 areně se totiž představí i jeho týmový parťák Vlasto Čepo. „S Vlastou máme podobnou přípravu, oba si myslíme, že nás budou chtít hlavně házet. Takže v přípravě budeme směřovat tímto směrem… Mám radost, že to takhle vyšlo, že s Vlastou oba jdeme do boje. Oba jsme poměrně velcí outsideři, ale myslím si, že je v našich silách šokovat O2 arenu.”

A zatímco od Čepa a Kincla se žádný velký trashtalk nečeká, v případě Krištofiče a Vémoly by se fanoušci mohli dočkat zajímavých průpovídek. Oba by ostatně mohli navázat přesně tam, kde před lety skončili. „Od té doby proteklo hodně vody, každý jsme si řešili vlastní osud, oba jsme se posunuli. Asi to není tak čerstvé jako tehdy, ale nějaká rivalita tam určitě stále je,” řekl s tím, že je zvědavý, s čím Vémola přijde tentokrát. „Na Silvestra předvedeme pořádný ohňostroj.”

Zdroje:  Max MMA – YouTube

Nejnovější články