Přejídání a prášky na bolest. Karlos Vémola popsal pozápasové trápení

Přejídání a prášky na bolest. Karlos Vémola popsal pozápasové trápení Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

„Terminátor“ je nyní v zápřahu, což je pro něj ideální stav. Brzy mu však začnou pozápasová muka.

Karlos Vémola se již za pár dní v souboji se Samuelem Krištofičem oficiálně rozloučí s O2 arenou. Jak již několikrát avizoval, svého soupeře rozhodně nepodceňuje. Byl to ostatně právě on, kdo před lety pochválil Pirátův talent a zápasnické dovednosti.

Zatímco Krištofič má zřejmě to nejlepší teprve před sebou, Vémola se pomaličku chystá na zasloužený odpočinek. Tělo mu dává jasně najevo, že už se nadřelo dost. „Nenávidím každou minutu svého tréninku, všechno je pro mě za trest. Bolí mě celé tělo,“ uvedl v rozhovoru pro Oktagon.

Ta největší bolest se však projeví až po turnaji, až si tělo trochu odpočine. „Lidé si myslí, že si po zápasu odpočineš, ale to je ta nejhorší fáze v životě zápasníka,“ vysvětlil. „Jak jsem teď rozjetý a trénuju několikrát denně, tak všechny bolesti přecházím, nevnímám a v podstatě je vypouštím. Ale v momentě, kdy jsem tři nebo čtyři dny po zápase, tak mě bolí všechno. Jsou to ta nejhorší muka, která zažívám.“

To je i jeden z důvodů, proč „Terminátor“ nevydrží v úsporném režimu a místo gauče dává přednost posilovně či tělocvičně. „Tělo je zrelaxované, spadlé, všechno bolí, prášky na bolest, celé noci nespím. Takže období po zápase je pro mě kritické. A protože jsem v takových bolestech, snažím se psychicky naladit tím, že žeru, takže ještě přibírám. A všechno se to ještě zhoršuje. Proto jsem rád rozjetý, protože veškeré bolesti, odřeniny a naraženiny mě teď nebolí.“

Následně prozradil, že má v hlavě jasnou představu o průběhu zápasu. „Piráta chci dominovat. Bude čekat na moji chybu, kterou nesmím udělat,“ řekl s tím, že si vizualizuje submisi. „To se ještě nikomu nepovedlo. Bylo by to krásné poděkování Yakuzovi,“ odkázal na svého trenéra Eldara Rafigaeva, přeborníka v brazilském jiu-jitsu.

Od soupeře naopak očekává, že se bude snažit držet zápas v postoji. „Asi se mě bude snažit natrefovat. On ví, že když mě bude wrestlit, tak mě stejně neukončí, k čemu by mu to bylo. Pokud mě chce ukončit, musí mě natrefovat. Postoj má dobrý, je tvrdý, nebojí se přestřelky.“ Závěrem předpověděl, že pokud se s ním „Pirát“ bude zkoušet tahat, tvrdě narazí.

Turnaj nabídne celou řadu dalších atraktivních zápasů. Patrik Kincl sice na poslední chvíli odpadl kvůli zlomené očnici, Vlasto Čepo však o titulovou šanci nepřijde. O prozatímní pás zabojuje s polským zápasníkem Piotrem Wawrzyniakem. Zlatým hřebem celého galavečera bude vyvrcholení pyramidy Tipsport Gamechanger, Bojan Veličković a Andreas Michailidis se utkají o hlavní odměnu ve výši 300 tisíc eur. Přímý přenos bude možné sledovat na platformě Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články