Podle Patrika Kincla Prague Fight Night nezvládli vážení na pražské náplavce kvůli vedru

Podle Patrika Kincla Prague Fight Night nezvládli vážení na pražské náplavce kvůli vedru Patrik KIncl | zdroj: Profimedia

Patrik Kincl promluvil o strastech, které občas bojovníci musí snést před zápasem. 

Patrik Kincl je rozhodně jedním z nejlepších bojovníků naší scény a vypadá to, že ani XFN ho nezlomila od jeho motivace. Nově vzniklá organizace Prague Fight Night ho vzala pod svá křídla a hned první soupeř, kterého dostal, byl zkušený Ital Mattio Schivaolin. Ani toho se však nezalekl a vyrovnanou bitvu urval na body. Zdá se ale, že ho víc sil ho stála předzápasová show, vážení na pražské Náplavce totiž nebylo úplně ideální.

"Bylo to nepříjemný," řekl serveru iSport.cz. "Myslím si, že organizátoři turnaje podcenili vážení zápasníků. Z mých více než třiceti zápasu jsem tady zažil asi nejhorší podmínky. Vážili nás v den, kdy bylo veliké horko. Což samozřejmě nemůže nikdo ovlivnit, ale může ovlivnit samotné místo."

Hlavním problémem byla voda, kterou zápasníci co nejvíc omezují, aby dosáhli svojí požadované váhy. "Jde o to, že většina bojovníků chodí na váhu ve střední až těžké dehydrataci. A počasí, jaké bylo tomu opravdu nepomáhá. Nicméně váhu jsem splnil. Dokonce jsem podvážil o půl kila, což bylo způsobené právě tím počasím. Nemuselo tomu tak být, kdyby do mě nepražilo slunce cestou podél Vltavy."

V UFC už o tom vědí své a na dehydrataci bojovníků jsou připraveni, což Patrik také zdůraznil. "V UFC posunuli čas vážení. Musí být třicet hodin před zápasem, aby se bojovník zvládl dát do kondice. Jako poslední se do těla vrací mozkomíšní mok. Proto je vysoce důležité tohle v bojových sportech hlídat, aby nedocházelo k větším poškozením."

Zdroje:  http://isport.blesk.cz/ , tisková zpráva

Nejnovější články