Přemožitel Procházky, veteráni UFC i mladý polský talent. Poznejte zahraniční bojovníky na Oktagonu 27

Přemožitel Procházky, veteráni UFC i mladý polský talent. Poznejte zahraniční bojovníky na Oktagonu 27 Premiéra Srba Bojana Veličkoviče v Oktagonu dopadla na výbornou. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Česko-slovenská organizace míří neochvějně do světa. Důkazem toho je i rostoucí počet bojovníků na startovkách. Pojďme se podívat, kdo se představí na turnaji v Bratislavě.

Organizace Oktagon MMA již dávno přerostla hranice česko-slovenské domoviny. Důkazem toho je třeba to, že turnaje lze od letošního roku sledovat také s anglickým komentářem nebo rostoucí počet zahraničních bojovníků na startovkách turnajů. Pokud předvedou super výkon, zdejší fanoušci je navíc rychle přijmou takřka za vlastní. Pojďme si tedy představit zahraniční jména, která v sobotu uvidíme v akci.

Maté Kertész je už stálice, v Oktagonu koneckonců odbojoval většinu ze svých 14 zápasů, do paměti fanoušků se vryl už v tom prvním, když rychle knockoutoval Pajtinu. Následně zaskočil i Davida Kozmu, kterému neustále vstával ze země. O kvalitách maďarského bojovníka svědčí i to, že krom „Růžového pantera“ na něj dokázal vyzrát pouze Bryczek. Nyní nastoupí do souboje proti domácímu Robo Pukačovi, Kertesz ale bude favoritem a věří, že dokáže zužitkovat i pravděpodobně nepřející bratislavské publikum.

Rychle zdomácněl také Bojan Veličkovič, který je znám především jako „ten, co knockoutoval Procházku“. Srbský válečník se ale nerad ohlíží do minulosti, v UFC ani PFL se mu koneckonců moc nedařilo. Ve svém premiérovém zápase, v němž rozkopal Francouze Dawu, dal ale jasně najevo, že do Okagonu nepřišel hrát druhé housle a brzy by mohl zaútočit na titul. Cesta k němu povede přes dalšího UFC „veterána“.

Brazilský „kočovník“ Carlo Prater vyzkoušel během 56 zápasů spoustu různých organizací, kromě UFC třeba Strikeforce či WEC. Nikde se příliš nezdržoval, uvidíme tedy, jestli zakotví právě v Oktagonu. Bookeři mu sice moc šancí nedávají a bude nastupovat jako největší outsider z celé startovky, v zásobě má ale nejeden trik, a především na zemi by mohl favorizovaného Veličkoviče dost potrápit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Dalším čistě zahraničním soubojem bude duel Jonas MagardElnur Veliev v bantamové váze. Nor je v postoji dost agresivní, při první příležitosti ale často bere boj na zem, kde koneckonců ukořistil většinu svých výher i proher. Přestože vzal Veliev zápas na poslední chvíli, měl by představovat tvrdý test. Šampion Ukrajiny v amatérském MMA zatím mezi profíky prohrál pouze jednou. Magard má ale extra motivaci v tom, že by podle Ondřeje Novotného mohl příště teoreticky zabojovat o titul bantamové divize, pokud předvede super výkon.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Doslova ohňostroj úderů nás čeká v srbském souboji Čepo versus Kostič. První jmenovaný se na domácí scéně proslavil divokými souboji v turnaji Underground. A jeho nadcházející soupeř se s tím také dvakrát nepárá. Miloš je zvyklý nechat vše v prvním kole, ať už má vyhrát nebo sám padnout. Tahle bitva bude nejspíš krátká ale intenzivní.

 

Jedno je jisté, Mickael Lebout bude mít proti sobě nepřející publikum. To totiž požene kupředu domácího oblíbence Gábora Borárose. Zda ale rodák z Gabčíkova zapne svůj pověstný „beast mode“ není jisté, v poslední době se mu totiž moc nedařilo. Údajně se ale konečně naplno začal věnovat MMA tréninku, takže bude zajímavé sledovat, jak se mu povede. Zkušený Francouz ale nebude snadný soupeř, prošel UFC i ruskou M-1. Běžně ale zápasil v lehké váze, takže bude nejspíš silově ztrácet.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Polský mladík Szymon Rakowicz je v podstatě neporažený, jedinou prohru ve statistikách kvůli diskvalifikaci za nelegální koleno. Ačkoliv preferuje boj v postoji, potrápit soupeře dokáže i na zemi. Pro Romana Pauluse, který by se po prohře s Konrádem rád vrátil na vítěznou vlnu, to nejspíš nebude vůbec snadný soupeř.

 

Ukrajinec Adrii Ogol, který společně se slovenským těžkotonážníkem Štefanem Vojčákem celý Oktagon 27 otevře, zůstává velkou neznámou. Pravděpodobně nás ale čeká rychlá akce, která skončí v 1. kole, jak je u úvodních zápasů, které běží zdarma na Youtube, na posledních turnajích zvykem.

 

 

 

 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články