Raději si prý nechá zpřelámat kosti, než aby prohrál. Barborík je na střet s Buchingerem připraven

Raději si prý nechá zpřelámat kosti, než aby prohrál. Barborík je na střet s Buchingerem připraven Vojto Barborík patří mezi největší slovenské talenty. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Souboj dvou elitních bojovníků se sice trochu zkomplikoval, kvůli problémům s váhou, Barborík nehodlá Buchingerovi nic darovat.

Sobotní turnaj Oktagon 27, na kterém se v hlavním zápase večera utkají Vojto Barborík a Ivan Buchinger, se dnes trochu zkomplikoval, protože Barborík nesplnil požadovanou váhu, kterou převážil o půl kila. Zápase se ale i tak neruší a oba borci přece jen poměří síly. Jediný rozdíl je v tom, že Vojto Barborík nebude moci získat šampionský pás, ani pokud by vyhrál. Ivan Buchinger, který váhu splnil, se však stále může stát prvním dvojnásobným šampionem Oktagonu.

Vojto Barborík však chce zápas s Ivanem vyhrát za každou cenu. I kdyby měl třeba obětovat vlastní kosti:

„Co všechno udělám pro to, abych zastavil Ivana? Jsem tam ochotný jít klidně do extrému, do čehokoliv. Vypnutý jsem ještě nebyl, takže to moc nemůžu ovlivnit, ale co umím ovlivnit, to jsou škrcení, a to raději půjdu spát, to říkám dopředu. Co se týče rukou, tak i to si asi nechám raději zlomit –⁠ ruku i nohu, než abych mu to odklepal. Takže na tohle buď taky připravený kamaráde,“ vzkázal na dálku Vojto svému soupeři.

Na druhou stranu Barborík takovou legendu, jakou je Ivan Buchinger, nepodceňuje a je připraven na nejtěžší zápas, který v Oktagonu zažil.

„Určitě to bude jeden z mých nejtěžších zápasů kariéry. Ivan je asi nejzkušenější zápasník z těch, s kterými jsem nastupoval. Uvidíme jak ten zápas dopadne. Teď ještě nemůžu říct, že to bude můj nejtěžší zápas, může to být i můj nejlehčí a zároveň i nejtěžší zápas. Každopádně zkušenostmi a těmi tituly, které za sebou má, je to jeden z mých nejtěžších soupeřů."

A co vidí Barborík jako největší devízu svého soka? Jeho houževnatost a zarputilost, kdy i přes nepříznivý vývoj zápasu neztrácí hlavu a dokáže zápas otočit. I na to je však podle svých slov Barborík připravený:

„Jeho nejsilnější stránka je, že dokáže přežít všechno, ty největší bomby, a stále z toho vyjít tak, že si najde ten jeden okamžik, kdy to zakončí. Takže na tohle se chystám.“

Zkušenostem svého soupeře Barborík až zas takovou váhu nepřikládá, naopak upozorňuje, že on už má také něco odbojováno, a to rovněž proti tvrdým borcům:

„On bojoval se zkušenějšími zápasníky, ano, to mu neberu. Na tu dobu, jasně, jsou to borci, byli to borci. Ale ta doba se posunula a ani on nemůže říct, že bych měl já slabé soupeře. Nikdy jsem si soupeře nevybíral. Koho mi dali, toho mi dali. Milionkrát se mi změnil soupeř a každého jsem vždycky vzal. Teď přišel čas stoupat na vrchol a ten vrchol je tady.“

Vojto Barborík jde do zápasu s velkým sebevědomím, což je pro něj jedině dobře, protože, aby porazil legendu, musí si věřit:

„Jsem mentálně, psychicky a samozřejmě taky fyzicky připravený na tyto souboje. Já si nemyslím, že vyhraju, já jsem o tom přesvědčený. Jdu tam jen ukázat to, co dělám celý život a odevzdat to tam, aby lidi viděli, kdo je Vojto Barborík a co Vojto Barborík umí.“

Ostře sledovaný zápas dvou elitních bojovníků můžete sledovat už v sobotu večer. Turnaj Oktagon 27 začíná už v 18 hodin a hlavní zápas večera tak přijde na řadu kolem 22. hodiny.

Zdroje:  Oktagonmma.cz , youtube - oktagonmma

Nejnovější články