Pro skalp Pudilové si přijede nejlepší francouzská bojovnice, obstojí veteránka UFC?

Pro skalp Pudilové si přijede nejlepší francouzská bojovnice, obstojí veteránka UFC? zdroj: Profimedia

Lucie Pudilová potřebuje po sérii porážek nutně výhru, nevybrala si však snadnou cestu, protože bude čelit nejlepší Francouzce. 

Lucie Pudilová byla velkou nadějí, v UFC se jí však bohužel nedařilo. Přestože předváděla atraktivní zápasy, bodoví rozhodčí často na svou stranu nezískala. Celkově v UFC odbojovala 7 zápasů, po sérii 4 porážek v řadě ale byla propuštěna. A smolné období pokračovalo i na domácí půdě. Do turnaje Oktagon Underground vstupovala jako jasná favoritka, avšak proti mladé Tereze "Rondě" Bledé doslova pohořela. Nebyly to sice pravidla MMA, ale tento zápas dal jasně najevo, že bude Lucie muset udělat v tréninku nějaké zásadní změny.

Lucie Pudilová zdroj: Profimedia

Hořká porážka v Oktagonu byla nakonec pro Pudilovou posledním impulzem, aby začala trénovat také mimo svou domovskou tělocvičnu v Příbrami. Vyzkoušela tedy různé další gymy a v jednom z nich teď prý bude trénovat pravidelně. "Poznala jsem nové typy tréninku. Takže mám nové impulzy a začalo mě to hrozně bavit. Chci se učit a cítím zlepšení v mnoha ohledech. Vím, pro jaký gym se rozhodnu, ale zatím to nechci prozradit,“ nechala se slyšet pro Nova.cz.

Šanci na pomyslný restart kariéry bude mít Lucie na galavečeru Noc Bojovníků v Dobříši. Nebude to však mít vůbec snadné, protože si pro její skalp přijede francouzská jednička Maguy Berchel (10-4). Ta není českým fanouškům úplně neznámá, protože před dvěma lety na akci Night of Warriors v Liberci porazila hned v prvním kole Lucii Mudrochovou. Od té doby však zápasila pouze jednou a na body prohrála, to víc bude možná hladová po vítězství.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Noc Bojovníků Dobříš (@nocbojovnikudobris),Srp 24, 2020 v 2:44 PDT

Sama Pudilová si výběr soupeřky pochvaluje. „Jsem ráda za tohle jméno, je to jednička Francie, pětka střední a východní Evropy. Jde o všestrannou zápasnici, jsem ráda, že jde o těžší soupeřku, to mě vždycky motivuje," prozradila pro Sport.cz. Česká bojovnice navíc očekává, že ji na domácí půdě požene dopředu podpora fanoušků.

Pokud na Noci Bojovníků uspěje, zřejmě v budoucnu opět zamíří bojovat do zahraničí, pravděpodobně do prestižní ženské organizace Invicta FC, kde se v minulosti představila už Magdalena Šormová.

EDIT: Maguy Berchel na Facebooku reagovala, že o žádném zápasu neví. Někde se tedy zřejmě stala chyba. Celou situaci sledujeme.

Zdroje:  Sport.cz , Nova Sport

Nejnovější články