Proti komu zabojuje Matěj Peňáz o smlouvu s UFC? Indicie ukazují na amerického "Smrťáka"

Proti komu zabojuje Matěj Peňáz o smlouvu s UFC? Indicie ukazují na amerického "Smrťáka" Matěj Peňáz v OKTAGONu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oficiálně zatím jméno soupeře pro Matěje Peňáze UFC neoznámilo, všechno ale nasvědčuje tomu, že by měl narazit na nebezpečného Američana.

Datum 30. srpna má v diářích zapsáno asi většina domácích fandů MMA. O angažmá v prestižní UFC totiž v show Dana White's Contender Series zabojuje Matěj "Money" Peňáz. Dnes již bývalý kickboxer, který během pandemie vyzkoušel boj v malých rukavicích a ten mu zachutnal. Není divu, soupeře totiž doslova kosí, v Undergroundu sestřelil Hrkala a Klaudu a celá 3 kola s ním vydržel jen Dvořáček, v MMA pak ze 6 zápasů na body skončil jen ten poslední.

Kdo bude Matějovi v DWCS stát v cestě? Máme tip!

Novinář Nolan King z MMAjunkie dnes přišel s informací, že se v show o svou šanci popere také Sedriques "Reaper" Dumas, který má stejně jako český bojovník bilanci 6-0 (až na poslední zápas všechno vítězství před limitem) a není žádným tajemstvím, že matchmakeři proti sobě většinou staví podobně zkušené bojovníky. 

Podle vyjádření trenéra André Reinderse by měl navíc Peňázovi soupeř sedět, to znamená postojář. I to Dumas splňuje, byť už si připsal i vítězství na zemi, nijak se tam nežene. Podobně jako Matěj má i zkušenosti z kickboxu, avšak ani zdaleka ne na tak vysoké úrovni. Na druhou stranu má na kontě i 9 amatérských MMA zápasů, kde si vedl rovněž skvěle a prohrál pouze jednou na body.

Pokud se náš tip potvrdí, doufejme, že se bude chtít Dumas s Matějem přestřelovat v postoji, kde by měl mít český bojovník papírově navrch a šance na KO, tedy prakticky jasný zisk kontraktu s UFC, by byly vysoké. 

"Moneyho" ještě před důležitým zápasem v zámoří čeká možná poslední představení na domácí půdě. Už tuto sobotu změří na akci OKTAGON UNDERGROUND v boxerském klání síly s Alexem Lohorém. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články