První bitvu mají bojovníci Oktagonu za sebou, tři bojovníci na první pokus nenavážili, jeden skoro o 3 kila

První bitvu mají bojovníci Oktagonu za sebou, tři bojovníci na první pokus nenavážili, jeden skoro o 3 kila Sahil Siraj a Akonne Wanliss | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Už v sobotu nás čeká turnaj Oktagonu s pořadovým číslem 56, který se tentokrát odehraje v Birminghamu. Jak si bojovníci poradili s váhou?

Oficiální vážení před zápasy napoví mnohé. Zatímco většina se před sobotním turnajem Oktagon 56 do váhových limitů vešla, ani tentokrát se to neobešlo bez "hříšníků".

Dámy Aitana Alvarez a Megan Morris, které obstarají úvodní zápas, zvládly váhu s přehledem, byť druhá jmenovaná musela nakonec za plentou odhodit svršky, aby limit 57,2 kg (započítána tolerance 0,5 kg) pokořila.

To u Angličana Beau Gavina bylo hned jasno, že mu vysvlečení nepomůže, horní limit totiž přetáhl o 1,2 kg a zbavit se jich nedokázal ani na druhý pokus za 2 hodiny. Jeho soupeř Mbaye Gaye měl naopak rezervu 800 gramů. Souboj zítra uvidíme.

Na první pokus váhu nezvládl ani Daniel Hromek, byť vypadal vysekaný na kost, váha mu ukázala 78,3 a dostal tedy dvě další hodiny na to, aby 700 gramů shodil. To mu ale nakonec zakázal lékař, zápas ale rovněž proběhne.

Daniel Hromek vs. Ammari Diedrick Daniel Hromek vs. Ammari Diedrick | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Když se pak na váhu postavil první účastník dalšího zápasu, bylo víceméně jasno, že tady už nebude mít smysl se dál trápit v sauně. James Dickson totiž limit 77,6 kg přetáhl o 2,9 kilogramů. Zápas s Maxem Handanagićem byl tak bohužel nakonec zrušen. 

Zbytek fighterů svou první bitvu zvládl. Dočkali jsme se ale hned několika strkanic. V některých případech se to ale dalo čekat. Třeba Denis Frimpong nastoupil do Calluma Mullena tak agresivně, že museli být okamžitě separováni a mohli si pak jen na dálku vyměňovat ostrá slova.

Horko bylo i v případě známého potížisty Shema Rocka. Staredown se Stefanem Catacolim sice proběhl bez potyčky, následně ho ale Angličan při pózování zastínil, což se mu vůbec nelíbilo.

Stefano Catacoli vs. Shem Rock Stefano Catacoli vs. Shem Rock | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Nejostřejší bylo podle očekávání setkání Sahila Siraje a Akonneho Wanlisse. Jejich zápas musel být posledně odložen, jelikož Sirajovi trenéři anglického provokatéra napadli. Tentokrát Siraj neunesl Wanlissovu nataženou ruku a nakonec na něj vyslal i lehčí pushkick, naštěstí se ale oba podařilo ihned separovat, ať si to vyříkají zítra v kleci. Snad si oba udrží podobnou energii a uvidíme skvělý zápas.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články