Romantika v Oktagonu. "Beast" nejprve do krve bojoval v kleci, pak svou přítelkyni požádal o ruku

Romantika v Oktagonu. "Beast" nejprve do krve bojoval v kleci, pak svou přítelkyni požádal o ruku Smutek z prohry v zápase přebila radost. | zdroj: Profimedia

Oktagon a MMA, to nejsou jen nemilosrdné zápasy, v kleci i okolo ní se odehrává spousta dalších příběhů. V sobotu jsme tak mohli v přímém přenosu vidět i žádost o ruku.

Gábor Boráros před lety na domácí scéně doslova vystřelil ke hvězdám. Když zvítězil v první řadě reality show Oktagon výzva, mnozí mu věštili zářivou kariéru. Uhrančivý slovenský bojovník měl zkrátka jakýsi x-faktor, v kleci mu to navíc šlo. Jakmile zapnul svůj pověstný „beast mode“, žádný soupeř s ním dlouho nevydržel. Co se týče popularity, zastínil tehdy i mnohem zkušenější matadory.

Jenže vycházející hvězda jako by usnula na vavřínech, Boráros věnoval mnohem více času zvedání činek než tréninku bojových umění a hrubá síla bez techniky přestala na lepší soupeře stačit. Výhry střídaly prohry a bylo jasné, že jestli chce „Beast“ svou pohasínající kariéru znovu zažehnout, bude muset něco změnit. Po dvou porážkách v řadě přicházely z jeho tábora zprávy, že se skutečně zaměřil primárně na MMA a udělal v něm velké pokroky.

Gábor Boráros Gábor Boráros zapíná "beast mode" a vstupuje do klece. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na sobotním turnaji Oktagon 27 ho ale nečekal žádný „nazdárek“. Francouz Mickael Lebout v kleci válčí už přes deset let, prošel i slavnou UFC, a z hrozivě vypadajícího Gábora tedy neměl žádný strach. Těžil především ze své výškové převahy a na konci prvního kola dokonce poslal zadním úderem Borárose k zemi.

Bratislavská aréna Ondreja Nepelu unisono skandovala „Zuť, zuť…,“ kterým hnala domácího bojovníka kupředu. Bohužel marně. Gáborovi se nedařilo zkracovat vzdálenost, většina jeho úderů tedy jen čeřila vzduch. Francouz byl mnohem přesnější, o čemž svědčila i zkrvavená tvář „Beasta“. Nakonec si tedy připsal už třetí prohru v řadě, což je v MMA hodně špatný signál.

„Věděli jsme, že to nebude lehká válka, že soupeř bude dobrý, ale aj tak, chtěl jsem vyzkoušet nové věci, co jsme trénovali. Na tréninku vyšly, tady ne, to mě mrzí. Ale vím, na čem budu dál pracovat, abych byl lepší a lepší,“ zhodnotil svůj výkon Boráros, a pak se obrátil přímo k divákům. „Lidi, velmi mě to mrzí, že to nevyšlo. Možná mě nemáte rádi, ale já vás mám rád. Můžete mi říkat cokoliv, je mi to jedno. U mě to nebude fungovat. Aj tak budu vděčný Oktagonu, že tu můžu bojovat.“

Během svého proslovu si už spiklenecky vyměňoval pohledy s promotérem Palo Nerudou, který mu následně předal krabičku s prstenem. „A teď, na tohle nejste připravení, protože víte, že nejsem normální, takže ahoj, Monči, já tě miluju. Budíček,“ poklekl před svou dlouholetou přítelkyní, která se štěstím rozplakala.

Gábor Boráros Oktagon píše různé příběhy... | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

„Kdykoliv, když nebudete mít dobrou náladu, tak tu budu pro vás i nadále. Budu dál bojovat, nemůžete mě zastavit. Díky!“ zakončil svůj proslov „Beast“. Kdy se znovu ukáže v kleci, zatím není jasné. Ondřej Novotný ale v minulosti fanoušky ubezpečil, že Gábor bude mít v Oktagonu místo napořád.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články