Slovenský obr vstoupil do Oktagonu ve velkém stylu, soupeře rozbil za 28 vteřin

Slovenský obr vstoupil do Oktagonu ve velkém stylu, soupeře rozbil za 28 vteřin Štefan Vojčák se raduje z vítězné premiéry v Oktagonu. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Konečně se dočkal. 196centimetrový bojovník s přezdívkou "Mutant" se představil v Oktagonu. Na poslední chvíli přijal mnohem zkušenějšího soupeře a učinil s ním rychlý proces.

Slovenský obr Štefan Vojčák si na premiéru v Oktagonu musel počkat pěkně dlouho. Původně se totiž měl ukázat už na konci května v souboj s Alexem Cvernou. Český bojovník se ale krátce před zápasem zranil a pro „Mutanta“ už se nestihla najít náhrada. Štěstí na soupeře neměl ani tentokrát, o zápas na domácí půdě ale velmi stál, takže přijal i změnu na poslední chvíli.

Zatímco pro Vojčáka se jednalo o první profesionální zápas, Evgeniy Golub jich měl na kontě už 21 (14 výher, 7 porážek). Ukrajincova statistika navíc budila hrůzu, všechny jeho souboje skončily před limitem, krom jednoho v prvních kolech.

„Diváci uvidí pěkný boj, protože dva velcí vysocí zápasníci v těžké váze vyvolají bitku, je to vždy zajímavé. Takový zápas má vždy jiskru,“ sliboval Golub. Vojčák ale nevypadal, že by ho změna soupeře na poslední chvíli nebo tlak domácího prostředí nějak znervózňoval. „Něco mu ukážu v postoji a potom přijde tvrdá práce na zemi,“ prozradil před zápasem slovenský bojovník, jež byl jedním z hlavních tréninkových parťáků Attily Végha před zápasem s Vémolou.

V postoji Vojčák nakonec ukázal jen jeden lowkick, pak stáhl Ukrajince do svých vod na zem. Před MMA totiž válčil na žíněnce, je dokonce dvojnásobným národním šampionem v zápase. Bylo to vidět. Golub se sbalil do klubíčka a „Mutant“ ho zasypával pěstmi a lokty, dokud rozhodčí neřekl stop. Časomíra se zastavila v čase 0:28.

„Ani jsem si nestihl pořádně sundat sako a už si ho zase obleču,“ zavtipkoval od komentátorského stolku Ondřej Novotný, který spěchal do klece vyhlásit a vyzpovídat vítěze. Již poněkolikáté se tak potvrdilo nepsané pravidlo, že úvodní zápasy, které Oktagon vysílá zdarma na svém Youtube kanále, končí v prvním kole.

Štefan Vojčák Bojovník s přezdívkou "Mutant", Štefan Vojčák, se s tím nemazal, ukrajinského soupeře zlikvidoval během několika vteřin. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

„Jsem rád, že jsem měl konečně zápas, že to konečně vyšlo,“ radoval se Vojčák. „Nervozita z premiéry samozřejmě byla. Hlavně tady, kde jsem doma. Bratislava je moje město, od narození to tu miluju. Děkuju fanouškům, že jste mě tu na premiéře přivítali a doufám, že vám přinesu ještě spoustu takových pěkných zápasů.“

Dobrých těžkých vah je jako šafránu, takže pokud bude jednatřicetiletý pokračovat v podobném duchu, mohl by raketově vystoupat vzhůru. Ondřej Novotný tedy nelenil a ihned nováčkovi nabídl místo na kartě 6. listopadu v Pardubicích. „Uvidíme,“ pokrčil rameny Vojčák, rychlé vítězství ale chutná sladce, takže věříme, že jeho jméno na startovce turnaje Prime 4 nakonec najdeme.

Zdroje:  Tisková konference Oktagon MMA

Nejnovější články