Rytíř Jedi proti Princovi knockoutů. Tenhle zápas nebude mít dlouhého trvání!

Rytíř Jedi proti Princovi knockoutů. Tenhle zápas nebude mít dlouhého trvání! Akone Wanliss a Sahil Siraj | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V sobotu odstartuje další ročník turnaje Tipsport Gamechanger. Hned první zápas slibuje divokou přestřelku, která s velkou pravděpodobností skončí před limitem.

Srbský "Prométheus" Veličkovič, řecký "Sparťan" Michailidis, "Růžový panter" Kozma či dánský "Spartakus" Glismann, to jsou jména čtyř bojovníků, kteří to v loňském turnaji Tipsport Gamechanger dotáhli nejdál. V sobotu večer odstartuje v Ostravar aréně druhý ročník, tentokrát ve váze do 70,3 kilogramů. Na startovce najdeme několik známých jmen, není nouze ale ani o pro většinu fanoušků zatím neznámé zahraniční bojovníky. Nejvyšší čas si je představit.

Začneme u první zápasové dvojice. Pro Sahila Siraje to bude v Oktagonu premiéra. Afghánec žijící a trénující ve Švédsku si přezdívá "Princ knockout", což na něj celkem sedí. Na MMA přesedlal z kickboxu a thajského boxu, kde si vybudoval bilanci 58-3, 31 KO. Boj v postoji samozřejmě preferuje i v kleci. Tam zatím knockoutoval 7 z 11 soupeřů a může se pyšnit bilancí 9-2. Za sebou má starty v organizacích jako Cage Warriors, Brave CF či KSW. To všechno přestože vedle trénování pracuje na stavbě. O to větší motivaci uspět v Gamechangeru ale má.

Co se stylu týče, Siraj je southpaw, boj se snaží držet na delší vzdálenost, odkud soupeře ničí především rychlým a tvrdým levým roundkickem na žebra. Traduje se, že jsou tak silné, že mu dokonce ani trenéři nechtějí lapy držet déle než tři kola. Za kopy občas naváže i ruce, především údery zadní levačkou dělají soupeřům problémy.

Kopy s sebou samozřejmě nesou riziko, že budou zachyceny a soupeř Siraje strhne na zem. To ale není úplně jednoduché, jelikož je velmi flexibilní a i na jedné noze dokáže být stabilní. Další jeho slabinou je, že někdy ruce i při boji na blízko nechává proklatě nízko. Nesvědčí mu ani tlak, jak loni v KSW ukázal Rajewski, který ho dokázal v prvním kole knockoutovat (v Ostravě se mimochodem objeví v rezervním zápase).

Proti Sahilovi se postaví Angličan s jamajskými kořeny Akonne Wanliss, kterého do klece provází síla rytířů Jedi. Ten se v Oktagonu loni na Štvanici uvedl technickým knockoutem v prvním kole, další duel s Jakubem Bahníkem ale skončil už po pár vteřinách kvůli tvrdému kolenu, které trefilo suspenzor českého bojovníka. Wanliss má potenciál stát se hvězdou, je to rozený showman, bojuje agresivně a dělá divácky atraktivní zápasy, o čemž svědčí i to, že všech svých 7 vítězství získal před limitem.

Stejně jako Siraj i Wanliss preferuje boj v postoji. Na soupeře rád vyvíjí tlak a využívá především boxerských kombinací. Tohle by na Afghánce mohlo platit. Navíc Akonne trénuje s Leonem Edwardsem, který stejně jako Siraj bojuje primárně z levého střehu.

Oba bojovníci nemají ve zvyku soupeře nějak dlouho oťukávat, nejspíš nás tak čeká akce od prvních vteřin zápasu. Siraj se zdá být o něco čitelnější, Wanliss by navíc mohl mít výhodu i v boji na zemi. „Siraje oddělám přesně po třech minutách a třiatřiceti vteřinách brutálním KO,“ nabídl vlastní predikci. Zda na jeho slova dojde, to se dozvíme už v sobotu večer. Turnaj Oktagon 54 startuje klasicky v 18:00.

Kompletní startovka vypadá následovně:

Patrik Kincl vs. Piotr Wawrzyniak

o titul střední váhy 

Tipsport Gamechanger:

Makwan Amirkhai vs. Mago Machaev

Ronald Paradeiser vs. Attila Korkmaz

Vladimír Lengál vs. Daniel Torres

Mateusz Legierski vs. Matouš Kohout

Marcel Grabinski vs. Acoidan Duque

Hafeni Nafuka vs. Predrag Bogdanovič

Akonne Wanliss vs. Sahil Siraj

Prelims

Radek Roušal vs. Luke Neale

Rezervní zápasy Gamechangeru:

Jason Ponet vs. Lukasz Rajewski 

Miloš Janičič vs. Ebrahim Hosseinpour

Zdroje:  Vlastní , Oktagon MMA

Nejnovější články