Kohout si pochvaluje peníze v pyramidě Gamechanger a přiznává, s kým nechce bojovat

Kohout si pochvaluje peníze v pyramidě Gamechanger a přiznává, s kým nechce bojovat Matouš Kohout | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Příští týden odstartuje další ročník pyramidy Tipsport Gamechanger. České barvy v boji o milion eur bude hájit Matouš Kohout, který se chystá na důležitou odvetu.

Jedním z českých zástupců v letošním ročníku pyramidy Tipsport Gamechanger je Matouš Kohout. Šikovný postojář se nijak netají tím, že účast dlouho zvažoval, jelikož předpokládal, že už se do lehké váhy nevrátí. Nakonec ale dospěl k závěru, že by si do konce života vyčítal, pokud by nabídku odmítl. A tak ji přijal.

V pořadu Uppercut připustil, že jde o jednu z největších příležitostí jeho kariéry, za úspěch by ale považoval už jen samotné vítězství nad prvním soupeřem, jímž bude Mateusz Legierski. „První ročník se extrémně povedl, ten druhý je ještě nabitější. Jakmile postoupím přes úvodní zápas a budu pokračovat dál, tak je to životní úspěch.”

Motivací byla i zajímavá finanční odměna, hned v úvodním kole si přijde na 15 tisíc eur. „Jen za tento zápas mám dvakrát větší peníze, pak se to hezky stupňuje.” Jedním dechem nicméně dodal, že bojové sporty nikdy nedělal kvůli penězům, na prvním místě je pro něj prestiž, s níž se pyramida pojí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Legierskimu má navíc co vracet. Na houževnatého Poláka totiž nestačil minulý rok na Štvanici. „Do třetího kola, kde mě uškrtil, jsme šli s tím, že je to buď, anebo… Průběh kola byl dobrý, akorát jsem tam udělal chybu, za kterou mě zkušený frajer potrestal.” Na odvetu si však Matouš přichystal nové zbraně. „Jsou to dva roky, vím, že jsem se posunul, a to hlavně na té zemi.”

Kohout je znám coby vášnivý jedlík, s jídlem však nyní musí být opatrný. Příprava na odvetu odstartovala začátkem roku, do limitu mu tehdy zbývalo shodit 17 kilogramů, což je pro běžné smrtelníky naprosto nepochopitelné. V kleci ovšem bude mít jistou výhodu. „Pro můj styl je to příjemné, rád tlačím a valím lidi, takže silová převaha bude fajn.”

Během přípravy dojížděl do Reinders MMA, o víkendech se tahal s Patrikem Kinclem či Davidem Kozmou. A právě díky nim dokázal posunout své dovednosti. „Trénink s nimi je pro mě inspirující, hlavně mám šanci se zlepšovat. Trénoval jsem s Patrikem, pořád mě válel, ale pak jsem přijel do Polska a klukům v mé váhovce jsem vstával, jakoby to byla pírka. Na každém tréninku vidím posun.”

Kohout je přesvědčen, že se vztahy mezi domácími zápasníky za poslední roky výrazně proměnily. Vzájemnou rivalitu vystřídala spolupráce ve snaze připravit se na zahraniční nájezdníky. A to platí i v rámci pyramidy. Třeba o zápas s Paradeiserem vůbec nestojí. „Než abych si vybral Ronyho, tak si radši vzájemně pomůžeme do nějakého zápasu.”

Nutno připomenout, že už v podobném projektu uspěl, do bitvy nastoupí coby vítěz projektu Oktagon Underground, který se uskutečnil během koronavirové pandemie. A to se rozhodně počítá. Úvodní zápasy pyramidy o milion eur můžete sledovat příští týden v sobotu v rámci turnaje Oktagon 54.

Zdroje:  Uppercut

Nejnovější články