Oktagon mě připravil na UFC, říká Bryczek před premiérou v nejslavnější organizaci

Oktagon mě připravil na UFC, říká Bryczek před premiérou v nejslavnější organizaci Robert Bryczek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Už za pár hodin si Robert Bryczek odbyde premiéru v neslavnější světové MMA organizaci. Extra nervozitu prý necítí, z Oktagonu je totiž na velkou pozornost zvyklý.

Stejně jako spousta jiných bojovníků snil i Robert Bryczek dlouho o tom, že se jednoho dne probije až do UFC. Když tedy podepisoval smlouvu s organizací Oktagon, trval na tom, že mu v případě nabídky musí umožnit přestoupit.

A to, co se ještě před pár lety nezdálo příliš pravděpodobné, se nakonec stalo v tu pro promotéry nejhorší možnou chvíli, když Bryczek loni v létě porazil Samuela Krištofiče a pasoval se ve střední váze do role vyzyvatele. Promo na titulový souboj s Patrikem Kinclem se ale záhy zastavilo, když se objevila informace, že se polský fighter upsal UFC.

Nabídka ale nepřišla z čista jasna, výrazně k ní přispěla nejznámější polská bojovnice Joanna Jedrzejczyk. Bryczek tušil, že její slovo bude mít u UFC váhu, a tak se prý přihlásil na seminář, kterého se rovněž účastnila, aby ji tam požádal o manažerskou pomoc. "Myslím, že můj přístup na ni udělal dojem, ale musel jsem ještě dodat argumenty," prozradil pro Beskidzkou TV.

To se mu povedlo, Leeho Chadwicka a Piráta rychle knockoutoval a vytvořil si tak šňůru pěti vítězství v prvním kole. To očividně na UFC udělalo dojem, v posledních letech totiž jen málo bojovníků angažuje napřímo. Bryczek tedy moc dlouho neváhal, zda smlouvu podepsat.

"Samozřejmě to bylo lákavé, protože Oktagon by mi v krátkodobém horizontu nabídl víc peněz a víc by mou osobu propagoval, ale je potřeba se na to podívat ve větším měřítku. V Oktagonu mě sledovalo jen pár polských fanoušků, spíš to byli Češi a Slováci. V UFC to je ale celý svět. V krátkém období sice budou podmínky o něco horší, ale když si půjdu za svým snem, v delším časovém horizontu se to může stokrát vyplatit."

Vůči Oktagonu má ale jinak pouze slova chvály a promotéři podle něj odvádí skvělou práci, což se odráží i v expanzi do zahraničí. Sám je za zkušenosti z největší česko-slovenské organizace rád. "Myslím, že mě Oktagon připravil na velké turnaje v UFC. Měl jsem tam možnost bojovat v O2 aréně před 20 tisíci lidmi. Taky to hodně promovali, byl jsem ve světle reflektorů, často jsem měl hlavní zápasy, všechna pozornost byla na mně."

Premiéru si ale Robert odbyde v komorním Apexu. Jeho soupeřem měl původně být dagestánský wrestler Albert Duraev, ten ale odstoupil a nahradí ho ukrajinský divoch Ihor Potieria. Tomu se vstup do UFC vůbec nepovedl a ze 4 zápasů vyhrál pouze jediný, navíc nad vysloužilou legendou Mauricem "Šógunem" Ruou. Ve zbylých 3 případech navíc padl před limitem, a pokud zaváhá i tentokrát, v nejslavnější organizaci s největší pravděpodobností končí. Nás ale nejspíš čeká divoká přestřelka v postoji, velká očekávání mají i matchmakeři, jelikož souboj zařadili hodně vysoko na hlavní kartu. Ta začíná tradičně v neděli ráno ve 4:00.

Zdroje:  Beskidszka TV

Nejnovější články