On si fakt myslí, že je nějaká superstar, já ho naučím pokoře, vzkazuje šampion Volkanovski neporaženému vyzyvateli

On si fakt myslí, že je nějaká superstar, já ho naučím pokoře, vzkazuje šampion Volkanovski neporaženému vyzyvateli Alexander Volkanovski | zdroj: Profimedia

Zkušený šampion proti mladému drzému vyzyvateli. Takový je ve zkratce příběh hlavního zápasu turnaje UFC 298 a Alexander Volkanovski má jasnou představu, co bude dál.

Je to jen něco málo přes tři měsíce, co šampion pérové váhy Alexander Volkanovski využil nečekané příležitosti a na poslední chvíli zaskočil do zápasu s Islamem Makhachevem. Risk se mu ale nevyplatil, zatímco v prvním vzájemném zápase měl podle mnohých vyhrát, v odvetě ho Dagestánec knockoutoval už v prvním kole.

Ze zápasu si Volk odnesl otřes mozku, přesto se do akce vrátí už 17. února. On ale všechny skeptiky ujišťuje, že návrat rozhodně neuspěchal. "Dodržel jsem všechny protokoly UFC, býval bych se mohl vrátit už v lednu, ale to bych to uspěchal až moc. Už normálně spáruju, nemám žádné příznaky, nepochybuju o sobě. Cítím se úplně stejně, jako by se to nikdy nestalo."

Zatímco v žebříčku bez rozdílu vah se Alex propadl z první příčky až na třetí místo, v domovské pérové váze se pro něj nic nezměnilo, nikdy tam neprohrál a divizi kraluje už od roku 2019. Tentokrát si na něj zuby brousí mladý dravec Ilia Topuria, který v dosavadních 14 zápasech nepoznal porážku, a tak není divu, že před životním duelem oplývá sebevědomím.

V profilu na Instagramu "El Matador" dokonce uvádí, že je šampionem UFC se skóre 15-0. Volkanovski si takového vyzyvatele sice pochvaluje, zároveň se ale těší, až jej v oktagonu naučí pokoře. "Někdo bude muset jít na Instagram a změnit to bio, to bude dost ponižující. A já se ujistím, že to nedělá jeho manažer nebo jeho žena. Chci, aby to změnil on osobně na 14-1."

"Už se chová, jako by byl šampion. On si fakt myslí, že už je superstar. Kámo, to se všechno 17. února změní a on zažije drsný šok. Bude muset sníst velký koláč pokory," těší se šampion. Podotkl také, že Topuria neměl cestu k tituláku ani zdaleka tak trnitou jako on. "Ten příběh je ale jasný, máme tady mladý a hladový vycházející talent, neporažený, knockoutuje soupeře, bla bla bla... Perfektní! A já musím udělat to, co jsem vždycky rád dělal – umlčet pochybovače. A to jsem už byl v pozici, kdy jsem to dělat nemusel."

Tenhle zápas má okolo sebe zkrátka perfektní příběh. Jak bude pokračovat, to se dozvíme už za pár dní. Volk má ale celkem jasnou vizi. "Jeho čas ještě nenastal. Až já skončím, tak možná. Možná jeho příběh začne potom, co mu 17. února dám výprask. A pak mu řeknu - nic proti tobě, ale tohle jsi potřeboval. Vyšvihni se zpátky a zasluž si to! Když chceš takhle mluvit, tak si tu pozici musíš nejprv zasloužit."

Zdroje:  Freestylebender – Israel Adesanya Youtube

Nejnovější články