Šampioni Oktagonu vyrazí bojovat proti šikaně, budou šířit osvětu na školách

Šampioni Oktagonu vyrazí bojovat proti šikaně, budou šířit osvětu na školách Unavený David Kozma vstřebává své další vítězství v Oktagonu. | zdroj: Getty Images

Bojovníci Oktagonu, kteří mají zkušenosti se šikanou, vyjedou v rámci nového projektu besedovat na školy, aby s tento neblahý společenský jev pomohli vymýtit. 

Organizace OKTAGON MMA během páteční tiskové konference v Ostravě oznámila, že bude ve spolupráci s firmou Unilever a její značkou Rexona bojovat proti šikaně. “MMA je často spojováno právě s násilím. Dlouho jsme přemýšleli, jak se vůči tomu vymezit a uvést na pravou míru, že jediný boj, kterému fandíme, je ten mezi dvěma sportovci v kleci,” říkají zástupci Oktagonu, co stálo za vznikem projektu Sportem proti šikaně.

S nějakou formou šikany se bohužel ve svém životě potýkala spousta z nás a výjimkou nejsou ani bojovníci. Jedním z nich je i šampion OKTAGONu David Kozma, který se stal tváří kampaně. 

“Náš sport je mnohdy nesprávně spojován s násilím. Chceme využít spolupráce s Rexonou, abychom vyjádřili svůj postoj k násilí a distancovali se od jakékoliv formy násilí mimo boje dvou sportovců pod jasně danými pravidly. I proto je součástí kampaně slogan `Boj patří do klece, ne do školy`. K tomuto tématu mají rozhodně co říct i naši bojovníci, kteří si některou z forem šikany v mládí prošli, jako třeba šampion David Kozma. Proto nám tato kampaň dává smysl a jsme rádi, že můžeme spolu s našimi bojovníky šířit osvětu na českých a slovenských školách,” říká manažerka projektu za OKTAGON Silvia Klimková. 

Na webu sportemprotisikane.cz se od této chvíle může registrovat každá česká i slovenská základní či střední škola. Organizátoři následně naplánují tour na školách, kde pohovoří o tomto celospolečenském problému. 

Do projektu jsou kromě Kozmy zapojeni i další bojovníci, mimo jiné další šampion Ivan Buchinger či Marek Bartl. Zkušenosti se šikanou mají oba bojovníci odlišné, jeden z nich byl v mládí šikanovaným, druhý naopak agresorem. Příběhy mají různé, ale shodli se na jednom: fyzická, psychická ani kyberšikana není řešením žádného problému. O těchto tématech je zároveň třeba mluvit a vyhledat také odbornou pomoc. 

OKTAGON věří, že šikana nemá místo v našich životech a že společnými silami dokáže společnost zvítězit i v tomto boji, který je pro mnohé tím nejtěžším v jejich životech, a vzkazuje: “Pokud aktuálně zažíváš jakoukoliv formu šikany, nejsi v tom sám. Jsme tu s tebou a pro tebe!”

Zdroje:  tisková zpráva - Oktagon MMA

Nejnovější články