Shazování dalo bojovníkům před Oktagonem pořádně zabrat, Německý "Terminátor" na první pokus převážil 2,4 kg

Shazování dalo bojovníkům před Oktagonem pořádně zabrat, Německý "Terminátor" na první pokus převážil 2,4 kg Michal Pasternak vs. Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Rekordních 9 bojovníků nesplnilo na první pokus váhové limity před sobotním Oktagonem, o žádný zápas ale naštěstí nepřijdeme.

Předzápasové shazování bývá pro MMA bojovníky vždy náročné. Po náročné dietě musí tělo v posledních hodinách doslova vyždímat, aby splnily váhové limity kategorie, v níž zápasí. Občas to sice nevyjde, ale většina vždy splní na první pokus. Ve Frankfurtu ale jako by snad působila větší gravitace. Jak jinak si totiž vysvětlit, že váhu napoprvé nedal rekordní počet fighterů?

Jako první vstoupil na váhu Michael Deiga Scheck, který limit bantamu splnil i bez půlkilové tolerance. To jeho soupeř Cory Tait musel do naha, i tak byl ale 5 g přes a musel je tedy ještě vypotit, což se mu samozřejmě povedlo a úvodní zápas tedy zítra proběhne, bude navíc možné ho sledovat zdarma na Youtube.

Situace se opakovala i u druhého zápasu, který nabídne odvetu z letošní série Oktagon výzvy. Zatímco Ibrahim Cholo neměl problém, Jamie Cordero limit welteru i s tolerancí překročil o 5 gramů. I on tedy musel později na váhu znovu.

Na první pokus se nezadařilo ani Jardovi Pokornému (+ 500 g) a jeho soupeři Ahmedu Vilovi (+ 5 g), ani tady to ale ještě nebylo tak hrozné a na druhý pokus samozřejmě oba bez problému splnili.

Jarda "Jubox" Pokorný musel do naha Jarda "Jubox" Pokorný musel do naha | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

O dost víc se ale zapotil Cheick Kone, soupeř Zdeňka polívky. Do limitu střední váhy se nevešel o 1,6 kg. To se mu během hodiny podařilo snížit na 750 gramů, ale ani to nestačilo. Český bojovník ale i tak na souboj kývnul s tím, že by měl dostat část Francouzovy výplaty.

Cheick Kone vs. Zdeněk Polívka Cheick Kone vs. Zdeněk Polívka | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Stejně na tom byl i Erhan Kartal, avšak tomu se už nepodařilo shodit ani gram. Zkušený David Zawada, který je v zápase obrovským favoritem, si ale souboj doma nechce nechat ujít a souboj odsouhlasil i tak. Domluvenou váhu 82 kg nezvládl ani Brazilec Denilson Oliveira, i na druhý pokus mu zbývalo přes 2 kila. Omluvou pro něj ale může být to, že vzal zápas s Christianem Eckerlinem jako náhradník na poslední chvíli.

Problémy nastaly i v případě hlavních zápasů. Mladý dravec Losene Keita se musel dodatečně zbavit 200 gramů, což sice nebyl problém, ale vysekaný šampion Ivan Buchinger si do něj přesto rýpnul a označil ho za neprofesionála.

Zatímco Keita trnul, zda naváží, zkušený Ivan Buchinger byl už před prvním pokusem vysmátý Zatímco Keita trnul, zda naváží, zkušený Ivan Buchinger byl už před prvním pokusem vysmátý | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Největším překvapením byl ale jednoznačně Stephan Pütz. Tomu váha ukázala o 2,4 kg víc než měla. "T-800" se přesto usmíval. "Půjdu zpátky do sauny a váhu udělám, žádný problém. Je to poprvé, co jsem ji nedal, ale jsem profesionál a za hodinu to budu mít přesně," slíbil a nakonec odvodnil ještě o půl kila víc než musel. Očekávanému souboji s Martinem "King Kongem" Zawadou tedy nic nebrání.

Martin Zawada vs. Stephan Puetz David Zawada vs. Stephan Puetz | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Kdo naopak váhu zvládl bez problémů, byl Karlos Vémola. "Terminátor" se do klece vrátí po více než roční pauze způsobené zraněním. Zpět ho přivítá Polák Michal Pasternak (16-7), který by mohl českého bijce potrápit.

Karlos Vémola těsně před vážením Karlos Vémola těsně před vážením | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Problémy s váhou zřejmě nebyly to jediné, se kterými se Oktagon musel potýkat, jak naznačil spolumajitel Ondřej Novotný na sociálních sítích. "Až o tom budeme vyprávět zpětně, tak věřím, že si řeknem, že to je celé zázrak a že se to nemohlo stát. Těch problémů a s***k, co je po cestě v posledních dnech a hodinách... No, ale pořád platí #nevergiveup (nikdy se nevzdávej)." Doufejme, že o to lepší budou samotné zápasy a začátek expanze na německý trh se Oktagonu povede na výbornou.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články