Vémola zhodnotil dalšího soupeře a naznačil, s kým by mohl zabojovat na Štvanici

Vémola zhodnotil dalšího soupeře a naznačil, s kým by mohl zabojovat na Štvanici Karlos Vémola na Štvanici | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“Terminátor” v plném zápřahu finišuje přípravu na Německo. Jak vnímá Michala Pasternaka a s kým by chtěl bojovat o titul na Štvanici?

V neděli večer se Karlos Vémola přihlásil skrze živé vysílání na Instagramu přímo z tělocvičny Andrého Reinderse, kde absolvoval trénink v tandemu s Danielem Škvorem. Konec týdne si za běžného režimu nechává volný, necelý týden před zápasem v Německu ale chtěl využít každé volné chvíle, aby byl stoprocentně připraven. “Normálně mám neděle volné, ale protože už ve čtvrtek začnu shazovat, tak teď už jedu bez pauzy až do zápasu.”

V posledních dnech měl Karlos pořádně napilno. Závěr minulého týdne si udělal výlet do polského Ankosu, kde se dva dny věnoval čistě sparingům, záda mu opět hlídal André Reinders a také Michal Martínek. Tento týden pokračuje s kolegy z London Shootfighters, kteří přijali pozvání a přiletěli na malou výpomoc s přípravou. S Eldarem Rafigaevem chce ještě potrénovat techniky z jiu-jitsu, k tomu má naplánovanou ještě jednu návštěvu ve Spejbl Gymu. “Ve čtvrtek večer kousneme váhu, co tam bude, to urveme, a jedeme do Německa pro další vítězství.”

Váha mu nyní ukazuje zhruba 96 kilogramů. Před spaním se blíží ke stovce, ráno se ale vrací zpět na 96. “A to jsou dvě odplivnutí. V pátek ráno přijedu do Frankfurtu, už se nenasnídám, nenapiju. Půjdu se proběhnout, přijdu na váhu, tam je půl kila tolerance, navážím levou zadní.” Do zápasu nicméně tentokrát výrazně nabírat nehodlá, očekává, že si podrží zmíněných 96 kg, aby si nenaboural fyzičku.

A co říká na soupeře Michala Pasternaka, kterého mu promotéři Oktagonu sehnali? “Abych pravdu řekl, není to nic, co bych chtěl. Já jsem Ondrovi říkal, že vzhledem k tomu, že jsem teď jel hlavně postoj, tak ať mi najde nějakého postojáře, ideálně frajera, který taky jako já chodí 84, že budu lehký. Ale ne každý se mnou chce zápasit. Našel mi 192 cm vysokého a těžkého Poláka - zemař, ještě k tomu levák, černý pás v jiu-jitsu, takže stylově úplně přesný opak toho, co jsme chtěli,” vysvětlil. Ačkoli z polského “Vampíra” příliš nadšený nebyl, na zápas kývnul, aby promotérovi už nepřidělával práci, čímž se mu částečně odvděčil za šanci představit se německému publiku.

Vémola je dokonce přesvědčen, že je Pasternak komplexnější bojovník než Rafael Xavier, o kterého si sám řekl. Když tedy zvítězí v Německu, bude na “Kratose” ještě lépe připraven. “Když si poradím s tímto soupeřem, tak budu psychicky nakopnutý na Xaviera. Je to mladý a nabitý frajer, ale není tak komplexní jako Pasternak a neměl takhle velké a důležité zápasy. Takže pro mě je to velký test, je to narychlo, ale když si s ním poradím, tak budu psychycky nakopnutý na zápas na Štvanici.”

Ondřej Novotný přitom avizoval, že měl Pasternaka vyhlídnutého pro jiného bojovníka, a sice pro Stephana Puetze, jenž se také prezentuje jako mašina vyslaná z budoucnosti. Podle Vémoly ale v Oktagonu není místo pro dva terminátory. “Má to příběh. Pasternak měl jít s německým rádoby Terminátorem, s Puetzem. Asi k tomu i dojde, ukážu, že v Oktagonu je jenom jeden král a Terminátor.”

Ale na Štvanici by chtěl o titul zabojovat s “Kratosem”. Vémola odhaduje, že Puetz, který se také objeví na turnaji ve Festhalle, nebude ochoten nastoupit pod otevřeným nebem. Zároveň podotknul, že by tomuto duelu seděla spíše velká hala, kam by mohli dorazit i fanoušci z Německa. Jedním dechem ale dodal, že mu Ondřej Novotný zatím nic takového neslíbil, o tom se bude diskutovat až po sobotním turnaji.

Oktagon 33 začíná tradičně v 18:00. Lístky jsou stále v prodeji, celý turnaj je možné sledovat také prostřednictvím stránek Oktagon.tv.

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články