Sparringy dva proti jednomu byly vážně peklo! Mistra světa v čínském boxu čeká unikátní zápas na české bojové scéně

Sparringy dva proti jednomu byly vážně peklo! Mistra světa v čínském boxu čeká unikátní zápas na české bojové scéně Karlos Benda ve svém prvním zápase | zdroj: FOTO: Clash of the stars

Clash of the Stars přináší na každý turnaj nový bojový formát. Tentokrát se můžete těšit na souboj dva na jednoho, který nebyl na české scéně dosud k vidění. 

Filip Roubíček je zatím znám především fanouškům Clash of the Stars. Mladý talentovaný bojovník má za sebou úspěchy na mezinárodní scéně a rozhodně o něm ještě uslyšíme. Po zápase Davida s Goliášem, kdy porazil Karlose Bendu, tentokrát vyzve dva zápasníky najednou, a pokud vyhraje, stane se prvním bojovníkem české scény, který ukončil dva borce v jednom zápase. Filipa jsme před zápasem trochu vyzpovídali. 

I když jsi velmi mladý bojovník, máš na svém kontě již mnoho mezinárodních úspěchů. Můžeš nám popsat ty nejhodnotnější?

Zdravím všechny fanoušky bojových sportů. Mezi mé největší úspěchy stavím vítězství na mistrovství světa v čínském boxu. Dvakrát jsem vyhrál mistrovství Evropy v kickboxu a ve stejné disciplíně jsem několikanásobný mistr republiky.

V jaké postojářské disciplíně se cítíš nejlépe?

Nejspíš to bude čínský box, protože v této bojové disciplíně mám pouze dvě porážky.

Jak vnímáš obrovský hype kolem MMA, které v podstatě odsunul postojářské disciplíny na vedlejší kolej?

Lidé MMA obrovsky sledují. Je to zajímavější než postojářské disciplíny. Vidíte různé bojové styly, kombinace různých bojových technik. Mě samotného MMA baví víc, takže si popularitu určitě zaslouží.

V organizaci Clash of the Stars jsi jeden z mála opravdových sportovců. Jak se vnímáš sportovní výkony ostatních účastníků?

Záleží na tom, jak se k tomu postaví. Třeba Hanka Gelnárová makala 3 měsíce. Obrovsky se posouvá. Na veřejném tréninku ukázala, jak dobře na tom je. Ve všem se opravdu zlepšila. Většina účastníků se fakt posouvá a je to na nich vidět.

V tvém prvním zápase jsi nastoupil kroti Karlosu Bendovi. Překvapil Tě jeho výkon? Mnozí očekávali KO v prvním kole a nakonec s Tebou vydržel celých 15 minut.

Karlos mě opravdu překvapil, nečekal jsem, že bude takhle dobře připravený. Zaskočilo mě, jakou měl dobrou fyzickou kondici, udýchal všechna tři kola. Vydržel všechny lowkicky, měl krvavou nohu a stejně pořád stál. Mám k němu velký respekt, děkuji mu, že jsem měl možnost zúčastnit se takového zápasu a doufám, že v sobotu zvítězí. 

Budeš první bojovník v historii domácí scény, který vyzve dva soupeře současně. Jak se změnila tvá příprava na tento duel? Spároval jsi s dvěma soupeři?

Příprava probíhala v podstatě stejně, jako na každý jiný zápas. Jel jsem na 120 % a vše běželo podle plánu. Při sparringu jsme samozřejmě zkoušeli 2 vs 1 a bylo to teda vážně peklo. Neměl jsem to rád, štvalo mě to, ale dva měsíce tvrdé práce se projevily pozitivně, což všem ukážu v kleci.

Dá se vůbec nějak ubránit, když na Tebe nalétnou oba najednou?

Bránit dva soupeře najednou skoro nejde, musíte se pořád a pořád hýbat, pořádně se dívat. Nikdy nevíte z jaké strany to přiletí. Byl jsem pořád ve střehu, velký nápor na fyzičku. Rozhodně to není nic jednoduchého a není to pro každého. 

Mají tvoji soupeři nějakou zápasnickou minulost? Sle svých řečí na tiskové konferenci mají bohaté bojové zkušenosti, což si já úplně nemyslím.

Moji původní soupeři, se zranili, což mě mrzí. Prý měli zkušenosti se rvačkami na ulici, ale vůbec nevím. O nových soupeřích nevím nic, jeden trénoval Kolesa v polštářové bitvě. Údajně ale chvíli trénuje. Druhý bojovník je prý pouze rváč z ulice. Ale uvidíme, jsou dva a rozhodně mohou překvapit. 

Na turnaji bude menší klec, což je pro Tebe velká nevýhoda. Dá se vůbec dvěma soupeřům tzv. utéct?

Utíkat se dá i v malé kleci, ale proč utíkat? Já nejdu utíkat, já jdu vyhrát!

Fanoušci nevědí, co od vašeho zápasu čekat. Můžeme se těšit na dva knockouty, ideálně highkickem?

Tešte se na atraktivní zápas. Jednoho bych rád vypnul kopem na hlavu a druhého nějakým pěkným loktem.

Turnaj Clash of the Stars 3 začíná v sobotu 29. října od 19 hodin, přímý přenos bude možné sledovat na clashofthestars.tv.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články