Střet dvou světů, Terminátor proti ajťákovi. Oktagon 47 ale nabídne i další česko-slovenské bitvy

Střet dvou světů, Terminátor proti ajťákovi. Oktagon 47 ale nabídne i další česko-slovenské bitvy Karlos Vémola a Pavol Langer | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jak Oktagon expanduje, ryze česko-slovenských zápasů ubývá, v Bratislavě ale uvidíme celkem tři a je rozhodně na co se těšit!

Webová stránka Oktagonu láká titulkem Světy, které se neměly nikdy střetnout. Extrovert vs. introvert. Jeden má doma výběh pro krokodýly, druhý jezdí do práce autobusem. Česká versus slovenská jednička. Karlos Vémola a Pavol Langer se dnes večer v Bratislavě utkají o titul. „Na tento souboj by se netěšil jen blázen,“ přikyvuje promotér Ondřej Novotný.

Ta porovnání se sice nabízejí, ale dost věcí mají oba společné. Například zábavu v dávných filmových superhrdinech. Vémola si říká Terminátor, Langer zase Robocop. A oba dva jsou také šampioni. Slovenskému kliďasovi málokdo věřil, ale poslední rok píše příběh, kvůli kterým sledujeme sport. Nejdříve ukončil Rafaela Xaviera, v červnu pak v Oberhausenu favorizovaného Němce Alexandra Poppecka. Dvě překvapení, možná i šoky, které se nečekaly. Dokáže v sobotu i třetí? „On je pod tlakem, on musí,“ říká Langer o Terminátorovi. „Zlepšil se, ale má plno chyb. Navíc není nejostřejší tužka v penále,“ kontruje Vémola ve videu Na dohled z dílny Oktagonu. 

Sny jsou od toho, aby se plnily a Langer má šanci na titul. Navíc v Bratislavě proti legendárnímu Vémolovi, kterého bůhví kolik duelů ještě čeká.

Ovšem nebude to jediný česko-slovenský duel, který bude v sobotu na programu. Česko-slovenské derby – i tak lze vnímat nejbližší turnaj. Velmi zajímavý bude v tomhle ohledu souboj mezi Ivanem Buchingerem a Jakubem Dohnalem. O slovenského miláčka davů „Bukiho“ si totiž řekl český „Hezoun“, který ho uháněl přes Instagram. A říkal si o něj tak hlasitě, až mu bylo přání splněno. Buchinger ale rozhodně není z formy, na Štvanici se vrátil ve velkém stylu a odnesl si bonus za výkon večera. Teď ho čeká po dvou letech další duel v aréně Ondreje Nepely. Tehdy bojoval s Barboríkem a dnes už se jedná o památný duel. Jak jeho zkušenosti proti dravému mládí obstojí tentokrát? 

Ve třetím česko-slovenském zápase se potká Slovák Robo Pukač s Čechem Matoušem Kohoutem. Slovenský bijec padl v O2 aréně těsně s Miroslavem Brožem a hned v útrobách byla domluvena odveta. Z té ale sešlo, protože český „Inkvizitor“ nemohl kvůli zranění. Zaskočí za něj Kohout, pro kterého se jedná o zajímavou výzvu, navíc ve vyšší váhové kategorii. Bude jeho expedice do welteru úspěšná?

Kompletní startovka:

Karlos Vémola (35-7) vs. Pavol Langer (12-9)

Ivan Buchinger (40-8) vs. Jakub Dohnal (12-3)

Adam Palasz (8-2) vs. Sofiane Boukichou (10-6)

Mateusz Legierski (9-1) vs. Karol Ryšavý (12-5)

Marek Mazuch (7-2) vs. Jamie Cordero (4-1)

Lukasz Siwiiec (9-2) vs. Amiran Gogoladze (15-3)

Robert Pukač (16-11-1) vs. Matouš Kohout (8-6)

Lucia Szabová vs. Alexandra Andersod (Muaythai)

Gustavo Lopez (13-7-1) vs. Beno Adamia (9-8-2)

Veronika Smolková (2-2) vs. Megan Morris (1-2)

Adam Horvath (10-6) vs. Ahmed Sami (10-3)

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články