Ivan Buchinger si musel najít práci, aby uživil rodinu. V sobotu bude mít brigádu v kleci

Ivan Buchinger si musel najít práci, aby uživil rodinu. V sobotu bude mít brigádu v kleci Soustředění před zápasem. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Československá hvězda Ivan Buchinger přiznává, že ty nejlepší roky už má dávno za sebou. V MMA si však i nadále nastavuje vysoké cíle.

Buchinger nedávno prošel nucenou pauzou, kterou zapříčinila těžká zranění. Ačkoli hrozilo, že na profesionální úroveň už nedosáhne, v červencovém duelu na Štvanici jasně demonstroval, že operované rameno a koleno drží, takže opět může začít pomýšlet na ty nejvyšší mety. „Nezvažoval jsem, že bych se nevrátil, ještě jsem nikdy necítil, že bych chtěl skončit. Cítím se dobře, jen tělo už neposlouchá jako kdysi,” uvedl v rozhovoru pro Šport.sk.

Skoro by se chtělo říct, že už si nemusí nic dokazovat, domácí fanoušci na něj budou stále vzpomínat jako na historicky prvního šampiona Oktagonu, jenž v jeden moment ovládal dvě divize. Buchinger přiznává, že už bere zápasnickou kariéru s jistou rezervou, byť ho touha zápasit neopouští. „Nemám v hlavě, že bych chtěl být zase nějakým šampionem. Nejlepší roky už mám opravdu za sebou, už se mi těžko bojuje s těmi mladými, protože jsou brutálně komplexní, chtějí vyhrávat a mají úplně jiný styl, než byl předtím.”

 

I přesto je ochoten nastupovat ve dvou divizích. Pokud by se mu podařilo znovu ukořistit opasek v lehké váze, pak by rád skočil do titulového duelu v pérové divizi. Rovnou ale oznámil, že nestojí o odvetu s Keitou, spíše by ho zajímal aktuální šampion Mate Sanikidze. „Už v sobě nemám takový oheň. Ale s tím, že jsem teď vyhrál zápas a jdu si pro další vítězství, to zase bude trochu víc pálit (smích).”

Buchinger se sice nesmazatelně zapsal do MMA historie, to ale neznamená, že už by do konce života nemusel nic dělat. Situace je paradoxně opačná. „To se bohužel nepodařilo. Už teď pracuju, začal jsem pracovat, protože během toho roku, co jsem nezápasil, jsem neměl ani korunu, ani euro.” Následně prozradil, že se z něj stal vodohospodář. A přestože si opět začal vydělávat v kleci, nové zaměstnání opouštět nehodlá. Šéfové mu naštěstí vychází vstříc a v rozpisu služeb berou ohled na přípravu i samotné zápasy.

V sobotu změří síly s Jakubem Dohnalem, jenž na svůj životní moment v kleci teprve čeká. Zápas s Buchingerem logicky vnímá jako obrovskou příležitost. „Stal jsem se totálně posedlým. Mám dva až čtyři tréninky denně, sedm dní v týdnu. Když to počítám, tak jsem přes tři měsíce neměl volný den. Neměl jsem léto, nic. Stal jsem se až nezdravě posedlým tím zápasem,” uvedl v rozhovoru pro Oktagon.

V této souvislosti s úsměvem odkázal na kultovní snímek Gladiátor, v němž herec Russell Crowe v těžké chvíli letargicky hladí klasy obilí. Podobně se cítí i on. „Vidím skoro to samé na každém tréninku. Říkáme tomu, že hladíme obilí – když už vůbec nemůžeš, tak hladíš obilí.” Závěrem dodal, že v sobotní bitvě může pouze získat. „Jdu si to tam užít. A v tom je ta největší síla.”

Turnaj Oktagon 47 se uskuteční 7. října, akce začne v 18:00. Celý galavečer najdete na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  ŠPORT.sk , Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články