Suši a problémy s váhou. Brichta před titulovou bitvou v KSW trollil novináře a tlumočnici

Suši a problémy s váhou. Brichta před titulovou bitvou v KSW trollil novináře a tlumočnici Leo Brichta | zdroj: Foto: se svolením KSW

Český bojovník Leo Brichta je před zápasem o prozatímní titul KSW v dobré náladě a dokonce si vystřelil z polských novinářů.

Titulové zápasy mají v MMA svá specifika. Kromě toho, že se namísto tří kol bojuje na pětkrát pět minut, jde i o váhový limit. U běžných zápasů mají totiž bojovníci toleranci půl kila, před bojem o titul ale nesmí přesáhnout ani o deka. Když se novinář z webu Inthecage.pl zeptal Lea, zda o tom ví, český bojovník hrál překvapeného.

"Ne? Žádná tolerance? A k**va!"

"Tys to nevěděl? Nesmíš mít víc," vysvětlovala mu tlumočnice.

"Okej. Měl jsem suši," pokračoval Brichta. "Půjdu teda do vany."

"Děláš si srandu, že jo?" ptala se ho dál Polka, kterou tím naprosto znejistěl. "Kolik ti tedy zbývá kilo?" 

I když někdo z Leova týmu prozradil, že mu už zbývá jen kilo a půl, novinář ani tlumočnice to nepostřehli, takže trollení mohlo pokračovat. 

"Možná tři, možná osm, já nevím. Něco mezi, uvidíme. Teď jsem se trochu vyděsil s tou tolerancí, ale vem to čert. Něco s tím uděláme, třeba uřízneme ty moje hubený nohy."

Polka mu vysvětlila, že by se zápas odehrál i v případě, že by limit překročil, jen by prostě nemohl získat pás. "Je možné ten zápas teď odložit?" uzavřel český bojovník, který po celou dobu dokázal udržet pokerovou tvář. Váhu nakonec zvládl, problémy s ní ale měl Dominik Humburger, který převážil limit s tolerancí přetáhl o 2,2 kg a bude muset soupeři přenechat polovinu své výplaty.

Brichta si jinak během rozhovoru získal nové fanoušky i tím, že v úvodu, kdy ještě nebyla přítomna tlumočnice, odpovídal lámanou polštinou. Zavtipkoval třeba o tom, že po získání pásu s MMA skončí a bude se už věnovat jen youtube.

Pobavila také jeho reakce na případný střet se šampionem, jímž je fenomenální Parnasse. "Ne! Nechci se Salahdinem zápasit, nechci, k**va ne. Je to monstrum, bestie. Jestli vyhraju, tak potom možná, ale teď nechci," prohlásil. "Nejlepší by bylo, kdyby pak šel do UFC. Teď s ním zápasit nechci, on je fakt silný zápasník, je hodně dobrý. Myslím, že je teď v KSW nejlepší."

O odchodu Francouze do UFC se hovoří již delší dobu, není divu, v KSW je dvojitým šampionem a dokonce se pokusil získat pás i ve welterové váze. Sehnat pro něj adekvátního soupeře bude pro polskou organizaci čím dál tím těžší. Podle Brichty by navíc byl i v UFC adeptem na titul. Kdo ví, možná s ním ještě předtím změří síly. Vše ale bude záležet na výsledku sobotního zápasu s Moldavanem Mirceou. Brichta předvídá, že uvidíme celých 5 kol, těžko mu ale věřit.

Turnaj KSW 91 startuje v sobotu v 19:00, startovka vypadá následovně:

Leo Brichta vs. Valeriu Mircea

Dominik Humburger vs. Adrian Dudek

Matúš Juráček vs. Henry Fadipe

Viktor Červinský vs. Kacper Koziorzebski

Lukasz Charzewski vs. Michal Sobiech

Vasil Ducár vs. Dawis Kasperski

Josef Štummer vs. Adrian Wieliczko

Mariusz Joniak vs. Tobiasz Le

Petra Částková vs. Wiktoria Czyzewska

Zdroje:  inthecage.pl

Nejnovější články