Bitva roku v KSW. Připomeňte si, jak Leo Brichta v Třinci zničil polského tvrďáka Szymanskiho

Bitva roku v KSW. Připomeňte si, jak Leo Brichta v Třinci zničil polského tvrďáka Szymanskiho Roman Szymański vs. Leo Brichta | zdroj: Foto: se svolením KSW

Cesta českého ranaře Lea Brichty k titulovému souboji v KSW byla rychlá a trnitá. Organizace teď dala volně ke zhlédnutí jeho druhý zápas, který byl fanoušky oceněn jako nejlepší fight loňského roku

Leo Brichta již tuto sobotu v Liberci zabojuje o prozatímní titul lehké váhy KSW. Probil se k němu během pouhých dvou zápasů, snadné to ale rozhodně neměl. V největší polské organizaci ho přivítal toho času sedmý muž divize Maciej Kazieczko. Ten se ukázal jako ideální volba a na obří akci Koloseum 2 jsme dostali tříkolovou postojářskou bitvu, na jejímž konci se radoval český zástupce.

Další zastávka proběhla o pár měsíců později v Třinci. Tam se mu postavil další Polák Roman Szymanski, který ještě chvíli předtím táhnul sérii čtyř vítězství v řadě a brousil si zuby na svou druhou titulovou šanci. V divoké bitvě ale těsně nestačil na Moldavana Mircea (ano, právě ten v sobotu s Brichtou zabojuje o titul), takže namísto toho dostal souboj s Brichtou. 

Szymanski se ukázal jako hodně nebezpečný protivník. První kolo bylo sice ve znamení načítání soupeře a hledání správné příležitosti pro útok, byl to ale právě polský fighter, kdo trefil jediný opravdu rázný úder a předním tvrdým direktem poslal Lea na zadek. Ve druhém kole se pak urputně snažil přenést boj na zem a ač mu Brichta několik pokusů ubránil, když pak ale minul naskočené koleno, Szymanski toho využil, byť na zemi nic převratného nevymyslel a spíše inkasoval lokty do hlavy.

I tak ale bylo pravděpodobné, že k vítězství bude Leo potřebovat v závěrečném kole soupeře ukončit. Szymanskimu ale opět podařilo vzít boj na zem. Jenže český fighter se nevzdal a nakonec se mu povedlo Poláka přetočit a zasypat údery a lokty. Szymanski krvácel, ale dlouho vzdoroval. Až 45 vteřin před koncem konečně zakročil rozhodčí.

Právě tenhle souboj zvolili fanoušci v anketě KSW jako nejlepší zápas roku 2023, Brichta si zároveň díky vítězství zasloužil šanci zabojovat o prozatímní titul. Na jeho držitele pak bude čekat sjednocující bitva s fenomenálním Salahdinem Parnassem, který se v polské organizaci pokoušel stát prvním trojitým šampionem. Ve welteru ale nestačil na neporaženého Adriana Bartosińskiho. Zatímco Mircea s Francouzem touží změřit síly, Leo během mediálního dne vtipkoval, že by byl radši, kdyby Parnasse odešel do UFC. Kdo z nich se mu nakonec postaví?

Zdroje:  KSW

Nejnovější články