Leo Brichta srovnal YouTube a MMA. Kolik mu vydělávají podcasty?

Leo Brichta srovnal YouTube a MMA. Kolik mu vydělávají podcasty? Leo Brichta na úvodním turnaji organizace RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Talentovaný Leo Brichta sbírá úspěchy nejenom v MMA ale také na YouTube, kde baví své fanoušky skrze rozhovory s netradičními a mnohdy i kontroverzními hosty. Obliba jeho pořadu se začíná odrážet i ve výdělku.

Na poslední turnaj pod záštitou KSW se u nás dlouho vzpomínat nebude, valná většina zástupců domácí scény své zápasy nezvládla. Výjimkou byl Leo Brichta, který svému soupeři připravil krvavou lázeň a ve třetím kole urval vítězství.

V rozhovoru pro Sport.cz přiznal, že byl duel nesmírně těžký. „Byl neuvěřitelně náročný, mohli jste to vidět, fakt jsem si sáhl na dno. Ve třetím kole už jsem mlátil z posledního, ale říkal jsem si, že to musím ukončit.” V závěru třetího kola se mu skutečně podařilo přesvědčit rozhodčího, aby zápas odmával, byť už ani nedoufal, že se tak stane.

Z jeho komentáře vyplývá, že do zápasu dal úplně všechno, co v sobě měl. „Nikdo z vás si to nedokáže představit, je to jako kdybyste umírali, najednou se vám před očima zobrazí trenéři, všichni, kdo jsou s vámi v rohu,” řekl s tím, že ho poháněla touha ukázat, že je lepší než jeho soupeř. A to se nakonec povedlo.

Během rozhovoru naznačil, že už je maličko unavený. „Už chci do důchodu, už mi to stačilo, mám těch zápasů víc než dost. Baví mě YouTube a podcasty, MMA je pro mě jenom koníček. Prostě mě to baví dělat, být v tělocvičně s klukama. Je to moje hobby. Čtyřikrát týdně si zajdu na trénink, ale trénink je to pořádný. Nevím, mám toho teď dost. Neptejte se mě, co bude dál.”

Na další otázku ohledně možného završení zápasnické kariéry odmítl odpovědět. Sice je na místě brát jeho slova s jistou rezervou, je ale možné, že se zkrátka vidí někde jinde. Úspěch v MMA na této úrovni je nejistý a stojí obrovské úsilí, kariéra YouTubera je o poznání méně bolestivá a ani nezabere tolik času. To ostatně Brichta sám potvrdil „Podcastům a YouTubu [dávám] ještě míň, ale těch peněz je tam o dost víc.”

Brichta sice neprozradil, kolik nyní dostává za zápasy, v nedávném rozhovoru pro magazín The Mag nicméně uvedl, že už se s odměnou dostal i přes čtvrt milionu korun. Této částce se však blíží i jeho podnikání na YouTube, a to především díky platformě HeroHero, kde již nasbíral 1373 odběratelů. Od každého z nich obdrží měsíčně 6 eur, platforma si strhává 10 %. K tomu je nutné připočíst finance od sponzorů a různé spolupráce. Navíc je třeba vzít v potaz, že do roka stihne pouze pár zápasů, „YouTube money” ovšem chodí každý měsíc. Jednoduché počty hovoří celkem jasně.

Na druhou stranu se dá říct, že je Brichta stále na začátku kariéry a bojové sporty jsou zkrátka součástí jeho DNA. Dá se očekávat, že ho hlad po dalších zápasech v nejbližší době jen tak neopustí. Od jeho poslední porážky uplynuly už celé čtyři roky a jeho cena se s každou další bitvou razantně zvyšuje. Ty opravdu velké zápasy tedy zřejmě teprve přijdou.

Zdroje:  Sport.cz

Nejnovější články