Tetování Hitlera jej stálo zápas v Oktagonu, teď si chce svého „dědu“ nechat odstranit

Tetování Hitlera jej stálo zápas v Oktagonu, teď si chce svého „dědu“ nechat odstranit zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Thaiboxer Radek Roušar nemá příliš dobrý vkus na tetování a to jej stálo zápas v Oktagonu.

Turnaj Oktagon 30 přišel o další zápas. Ne však kvůli zranění či nemoci, ale kvůli tetování. Přišlo se totiž na to, že brněnský bojovník Radek Roušal, který se měl v rámci „Underground“ pravidel utkat se slovenským soupeřem Nikolasem Krivákem, má na paži vytetovanou podobiznu Adolfa Hitlera.

To se dostalo i k promotérům organizace Oktagon a rozhodli se, že propagování nacismu na svém turnaji nebudou tolerovat. Brněnský bojovník se tak na turnaji neukáže:

„Radka Roušala stahujeme z turnaje. O tom, jaké má tetování, jsme nevěděli. Po zjištění, co si nechal, podle jeho slov v mládí z hlouposti udělat, jsme se rozhodli, že to pro nás v tuto chvílí není dost a na turnaji nenastoupí. V OKTAGONU s takovým tetováním nemá být nikdo ani vyfocen, natož aby u nás startoval,“ znělo oficiální vyjádření organizace na instagramu.

26letý Roušal tetování obhajuje „mladickou nerozvážností“, není však zcela jasné, kdy si měl nechat tetování udělat. Ještě před 4 roky se jím na svém instagramu chlubil, když k fotce připsal popisek „Já a děda“. Ve 22 letech už by však měl člověk nejspíše vědět kdo Hitler byl, a že podobizna nacistického vůdce neukazuje na ten nejlepší charakter nebo inteligenci majitele takového tetování.

Radek Roušal1 zdroj: Getty Images

K celému incidentu se vyjádřil i gym Muay Thai Brno, kde Roušal trénuje:

„Většina z vás asi zaregistrovala stažení bojovníka Radka Roušala z turnaje Oktagon 30. S Radkem jsme situaci řešili a na odstranění tetování, které podle jeho slov vzniklo před lety v mladické nerozvážnosti, je již delší dobu objednaný s termínem na leden. Nabídka na zápas však přišla na poslední chvíli, před jeho odstraněním. Náš gym je jednoznačně proti projevům jakékoli rasové či jiné diskriminace a nesnášenlivosti. Potkávají se u nás lidé všech národností a barvy kůže, spolupracujeme s různými neziskovými organizacemi, včetně těch, které se věnují práci s minoritami. Zároveň ale i podáváme pomocnou ruku těm, kteří se dokáží poučit ze svých chyb a omylů.“

K vyhazovu z Oktagonu ještě před samotným zápasem se stručně vyjádřil i sám Roušal, který k příspěvku na svém Instagramu napsal:

„P.S.: Mám spoustu kamarádů například Romů, Italů nebo z Jemenu.“

Tetování Hitlera ale není jediným obrázkem na kůži mladého bojovníka, který by budil vášně. Na své hrudi má také lebku s čepicí, která nápadně připomíná čepici důstojníka SS a možná by byl dobrý nápad nechat si předělat i tohle umělecké dílo.

Oktagon každopádně udělal správně, že Roušala stáhl z turnaje a tím vyslal jasnou zprávu, že podobné sympatie nebudou mezi bojovníky tolerovány. Podobně to promotéři udělali i v případě bojovníka Azize Karogly, který se měl minulý rok utkat s Karlosem Vémolou. Poté však, co vyplulo napovrch, že si jako nástupovku v organizaci KSW nechal zahrát džihádistickou hymnu, Oktagon s ním zápas zrušil.

Zdroje:  instagram - oktagonmma

Nejnovější články