Thajská mise Moniky Chochlíkové. Slovenská thaiboxerka se chce zapsat do historie Muaythai

Thajská mise Moniky Chochlíkové. Slovenská thaiboxerka se chce zapsat do historie Muaythai Monika Chochlíková | zdroj: FOTO: Se svolením PML

Po úspěšné obhajobě titulu mistryně světa WMC už slovenská hvězda bojových sportů Monika Chochlíková upírá zrak na další cíl. V nejbližší době by ráda dobyla kolébku thajského boxu na místě, které je doslova prodchnuto historií Muaythai.

Misí Chochlíkové je nyní vystoupat až na vrchol na kultovním thajském stadionu Rajadamnern, jehož historie sahá 78 let nazpátek. Až do loňského roku tam neměly dovoleno zápasit ženy, teď se ale píše nová kapitola a dámy dostaly dokonce vlastní žebříček. Ten má deset příček a pozice šampionky je zatím neobsazená.

Největší šanci získat pás mají samozřejmě bojovnice z nejlepší pětky, kde mají domácí Thajky hned tři zástupkyně, ale figuruje tam také Turkyně a na čtvrté pozici se po dvou letošních výhrách usadila právě Chochlíková. Už to je obrovský úspěch, Monika ale samozřejmě míří výš. 

"Môj ďalší plán je jasný, chcem preraziť v kolíske thajského boxu na štadióne Rajadamnern. V decembri ma čaká ešte jeden zápas a verím, že keď sa mi ho podarí vyhrať, dostanem šancu zabojovať o titul. A to by znamenalo skutočne obrovskú prestíž. Zatiaľ titul tohto štadióna nedržala žiadna žena a ako už dobre viete, veľmi ma baví písať históriu. Rozhodne sa však 22. decembra, takže predo mnou je tvrdá príprava. Iba to ma môže doviesť k boju o opasok," vzkazuje slovenská bojovnice.

Na nedávném galavečeru PML 7 v Trenčíně byl osobně přítomen i ředitel organizace RWS, která na kultovním stadionu pořádá zápasy. Při té příležitosti se nechal slyšet, že vnímá potřebu ukázat divákům kvalitu ženských zápasů. "Po založení organizace RWS měly zápasy žen velký úspěch a podařilo se nám vzbudit zájem veřejnosti o ně. Mnohé bojovnice prokázaly svoje kvality a dokázaly, že jsou skutečnými strážkyněmi tohoto sportu," uvedl.

Díky navázané spolupráci s PML se na stadionu Rajadamnern ukážou ale také šampioni této česko-slovenské organizace – Rastislav Klimáček a Juraj Tutura.

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články