Domácím thaiboxerům se otevírají dveře do světa, budou si moci vybojovat start na slavném thajském stadionu

Domácím thaiboxerům se otevírají dveře do světa, budou si moci vybojovat start na slavném thajském stadionu Ondřej Malina na galavečeru PML | zdroj: FOTO: PML - Professional Muaythai League

Pořádnou motivaci si pro bojovníky připravili promotéři česko-slovenské thaiboxerské organizace PML, ti nejlepší poletí zápasit na slavný stadion Rajadamnern v Thajsku.

Snem snad každého ortodoxního thaiboxera je zápas na jednom ze slavných thajských stadionů. To se samozřejmě poštěstí jen několika málo jedincům. Na svatostánku Rajadamnern jsme naposledy mohli vidět Domenica Naswettera z Muay Thai Olomouc anebo Moniku "Volcano" Chochlíkovou z Victory gym Trenčín. Právě díky slovenské bojovnici teď budou mít šanci se tam ukázat i další čeští a slovenští zástupci. Domácí organizaci PML se totiž podařilo s kultovním stadionem dohodnout spolupráci.

"Dvere tejto spolupráci otvoril Monikin zápas na RWS, vďaka čomu sme nadviazali nové blízke kontakty, ktoré nám pomohli dotiahnuť tento projekt na našu scénu," vysvětlitl trenér a promotér Tomáš Tadlánek.

"Na PML 7 sa po prvý raz vo svete spustí projekt Road to Rajadamnern, kde vybraní zápasníci dostanú šancu si vybojovať vstupenku na tento legendárny štadión v Bangkoku. Predstaviť sa budú môcť buď na podujatí Rajadamnern Knockout alebo byť súčasťou aktuálne najväčšieho Muaythai podujatia na svete - RWS, kde víťazi v 5 vybraných váhach získajú 85 000 usd!"

Stadion Rajadamnern byl otevřen v roce 1945 a stal se prvním moderním Muaythai stadionem a doslova Mekkou thajského boxu, kam se ve filmu Muž se zlatou zbraní zašel na zápasy podívat i James Bond. V posledních letech stadion navíc zažívá pod novým vedením doslova renesanci a pravidelně tam k zápasům nastupuje například legendární Buakaw Banchamek. Kdo z Čechů a Slováků se tam také předvede?

Po několikaměsíční pauze se PML s dalším turnajem vrátí 23. září v Trenčíně. Startovka ještě nebyla odhalena, dá se ale předpokládat, že v akci uvidíme domácí Moniku Chochlíkovou, Lukáše Mandince a další. Do konce roku by nás pak snad mohlo čekat ještě několik dalších galavečerů.

Zdroje:  PML - Professional Muay Thai league

Nejnovější články