Titul bude můj, znám jeho silné i slabé stránky. Tokhtarov slibuje Sivákovi brutální válku!

Titul bude můj, znám jeho silné i slabé stránky. Tokhtarov slibuje Sivákovi brutální válku! Václav Sivák a Ruslan Tokhtarev obstarají hlavní zápas RFA 10 v Havířově | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Hlavním zápase turnaje RFA 10 v Havířově bude bitva o titul K-1 mezi šampione Sivákem a Tokhtarovem. Vyzyvatel věří, že si opasek odveze do Vídně a už vyhlíží přechod k MMA. 

Prvním titulovým vyzyvatelem Václava Siváka bude Ruslan Tokhtarov. Šanci bojovat o pás RFA dostal po skvělém debutu proti Jakubu Kroftovi, kterého udolal na body. Na šampiona RFA v K-1 si věří a předpovídá, že půjde o napínavý zápas od začátku do konce. Jejich střet o titul se odehraje 13. května na turnaji RFA 10 v Havířově.

Bojování měl vždy v krvi

Kavkaz je doslova líhní bojovníků a také Tokhtarov vděčí svému původu za úspěchy v ringu a kleci: "V mém rodném Čečensku je normální bojovat. Jsem bojovník a mám to v krvi. Musel jsem se probojovat jak v osobním, tak ve sportovním životě," přiznal fighter, který nyní žije v Rakousku. "Strach ze Siváka nemám, narodil jsem se ve válce, takže si ty dětské řeči může odpustit," vzkázal svému soupeři.

Přestože Ruslan v zápasech působí jako nelítostný zabiják, v osobním životě je velmi milý a rodinně založený člověk. "Trávit čas se svou rodinou a oblíbenými lidmi okolo mě je to nejlepší, co mohu ve svém volném čase dělat," řekl reprezentant Top Teamu Vídeň.

Perfektní vstup do organizace

Když Tokhtarov debutoval v organizaci RFA proti Jakubu Kroftovi, málokdo mu věřil. V té době měl český kickboxer všechny předpoklady k tomu, aby se po tomto zápase v dalším souboji utkal se Sivákem o titul. Na Čečence však nedokázal najít recept a zejména v tvrdosti úderů byl Tokhtarov mnohem lepší.
"V každém zápase mám motivaci a strašně si to užívám. Ať už proti mně stál Krofta, nebo proti mně bude stát Sivák, jsem bojovník. Titul bude můj!" slibuje Ruslan, který je přesvědčen, že se stane vůbec prvním přemožitelem českého bojovníka mezi profesionály.

Nejprve Sivák, pak přechod do MMA

Tokhtarov si netroufl předpovědět průběh zápasu, ale je si jistý, že půjde o divácky nesmírně atraktivní duel: "Já i můj trenér známe jeho silné a slabé stránky. Všichni uvidíte, že se v Havířově odehraje brutální válka."

A už ví, kam po titulovém zápase povedou jeho další kroky. "To, co jsem avizoval minule, pořád platí. Vzhledem k tomu, že to bude můj poslední zápas pod pravidly K1, rozhodli jsme se s trenérem zaměřit na MMA. Bylo by pro mě velkou ctí zápasit nadále v RFA," nastínil svou budoucnost.

Ještě předtím ho však čeká asi největší výzva v dosavadní kariéře. Bude prvním, kdo na neporaženého Siváka (22-0) vyzraje? Tp se dozvíme už 13. května na turnaji RFA 10 v Havířově, vstupenky jsou stále k dostání, sledovat bude možné také pay-per-view přenos na Realsport.tv. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články