Trenér Maxe Greena zareagoval na kritiku od světových MMA médií

Trenér Maxe Greena zareagoval na kritiku od světových MMA médií Max Green vs. Matouš Kaluba | zdroj: FOTO: Clash of the stars

Nejhorší MMA zápas všech dob. Tak popisují MMA média zápas Matuš Kaluba vs. Max Green. Trenér druhého jmenovaného však poukazuje na zákulisí a svého svěřence chválí. 

Organizace Clash of the Stars se zapsala na světovou mapu MMA. Zápasu Kaluba vs. Maxgreen si všiml populární twiterový učet Caposa, na Instagramu ho sledoval bývalý šampion UFC Quiton "Rampage" Jackson a do své rubriky Missed Fists ho zařadil i přední světový server MMAfighting.com. Redaktor Alexander K. Lee označil duel Kaluba vs. Maxgreen jako nejhorší fight v dějinách bojových sportů.

"Nevím, čeho jsem to právě svědkem. Pravděpodobně nejhorší MMA zápas všech dob," napsal Caposa k příspěvku, který v zámoří na souboj z Česka upozornil. 

Lee z MMAfighting zápas sice zkritizoval, s velkou mírou nadsázky ho ale zároveň přirovnal k souboji Nathana Diaze s Conorem McGregorem. 

"I v naší branži se občas zastavíte, abyste zírali a posvítili si na zvěrstvo, které prostě musí být vidět. Na akci s trefným názvem Clash of the Stars, která se konala minulý víkend, jsme byli svědky boje v té nejhorší podobě. Když „velký“ Caposa, který sleduje 99 % všech zápasů, které se v historii vysílaly, označí tento souboj za nejhorší zápas v dějinách MMA, tak to musí být opravdu špatné. A tento zápas tak špatný byl.“

„V zápase dvou influencerů jsme viděli 90 sekund trapnosti, přičemž většinu z nich inicioval Kaluba, který se stal vítězem. Kalubovi budiž přidáno k dobru, že se pokusil o dojem skutečného bojovníka, když předvedl několik teepů, včetně jednoho, který ukončil zápas, ale také měnil postoj a předvedl svou vlastní verzi stocktonské facky (tu proslavil již zmiňovaný Nate Diaz, pozn. red.). Samozřejmě nechyběla ani povinná narážka na Conora McGregora,“ napsal Lee ve svém článku.

Vůči kritice se ale ostře ohradil Mathias Hanuman, trenér Maxe Greena, který nabídl trochu jiný pohled na celý zápas.

"Hlásím se o slovo jako Maxův trenér. Cca před měsícem mi na stole přistála nabídka spolupráce v přípravě Maxe Greena na souboj v Clash of the Stars. Šlo o jednu dobročinnou organizaci, která to celé zaštiťovala a přišlo mi to jako nápad pro dobrou věc. Musím Maxe pochválit, že celou věc nepodcenil a připravoval se i s hendikepem velmi pilně a svědomitě. Hltal má slova a myslel jsem si, že jsme na dobré cestě. Před zápasem však došlo k pár situacím, které dle mého zapříčinily naprosté fiasko," napsal v komentářích na stránce MMA Shorties.

"Na Maxovi byla znát nervozita a velký tlak. Jeden sponzor mu dokonce slíbil za vítězství proti Matoušovi nový automobil Tesla. Při posledním před-zápasovém tréninku jsem se Maxovi ze všech sil snažil předat základy vstávání ze země. Projeli jsme základní pozice a možná jsem se toho do něj snažil natlačit příliš mnoho. Po tréninku jsem Maxe poslal domů odpočívat a spořit energii. Apeloval jsem na to, aby byl líný a příliš neplýtval pohybem."

"Celá organizace v čele s promotérem Le Sym, ale po Maxovi neustále vyžadovala nějakou aktivitu. Měl se jít podepisovat, potom byl pozvaný na před-zápasovou párty, což jsem slyšel poprvé. A nerozumím, proč zápasníky někdo vytrhává z předzápasového režimu."

"A v neposlední řadě to zazdil sám Max, když se nechal zlákat diváky a chtěl se předvést, jak dobře je připraven a naprosto nesmyslně se několika fanoušky nechal praštit vší silou do břicha. Což byl dle mého naprosto zásadní moment, který ovlivnil konečný výsledek souboje."

"Musím k tomu říct, že mi je Maxe líto. A nechápu tyto velké internetové servery, že si dělají srandu a označují zápas jako historicky největší průser. Pro Boha! Vraťme se k tomu, jak to celé začalo. Kluk s hendikepem šel do plné přípravy, sebral odvahu a nastoupil do klece! Kdo z těch lidí, kteří se mu veřejně vysmívají, má za sebou podobnou zkušenost. To vy jste k smíchu! Já mu fandím a budu stát za ním. Ten kluk má k*rva koule!”

V zahraničí samozřejmě nemohli znát pozadí zápasu a soudili tedy jen na základě výsledného zápasu. Maxgreen si ale na druhou stranu zaslouží respekt, že se rozhodl trénovat a vstoupil do klece.

Zdroje:  mmafighting.com , MMAShorties

Nejnovější články