Ty jsi třikrát zvedl 220 kg na bench? Nemáš problém s matematikou? Mezi Bendou a Kotlárem houstne atmosféra

Ty jsi třikrát zvedl 220 kg na bench? Nemáš problém s matematikou? Mezi Bendou a Kotlárem houstne atmosféra Karlos Benda vs. Jaroslav Kotlár | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

Druhý nejsledovanější rozhovor v dějinách Clash of the Stars. Karlos Benda a Jaroslav Kotlár bavili diváky svými výroky a způsobili poprask na sociálních sítích. Souboj těžkých vah nabírá na obrátkách a fanoušci se mají rozhodně na co těšit.

Popularita tuzemské "MMA" organizace Clash of the Stars, která se specializuje na bizarní zápasy, roste doslova raketovým tempem. Koncem října uvidíme v pořadí již třetí turnaj a fanoušci se mají opravdu na co těšit. V hlavním zápase se představí kontroverzní postavy české YouTubové scény Filip Grznár a Aleš "Psychopat" Bejr. Trošku ve stínu dosud zůstával souboj v těžké váze mezi kulturistou Karlosem Bendou a Jaroslavem "Sekuriťákem" Kotlárem. Po tiskové konferenci s názvem B4 the Clash je z něj ale kandidát na nejočekávanější zápas večera. Jejich slovní výměny zaujaly na sociálních sítích statisíce diváků.

Rozhovor vidělo na za pouhé dva dny YouTube 125 tisíc fanoušků a na sociální síti Tik-Tok zhlédlo video neuvěřitelných 1,2 milionu diváků. Co zaujalo fanoušky v tak hojném počtu, vám prozradíme v další části seriálu „Z pódia do klece“, ve kterém mapujeme přeměnu kulturisty Karlose Bendy v MMA zápasníka.

Benda je už fanouškům dobře známý, na minulém turnaji Clash of the Stars se utkal s mistrem světa v kickboxu Filipem Roubíčkem, s nímž v oktagonu vydržel celá tři kola a předvedl na začátečníka skvělý výkon, za který ho chválili nejen fanoušci ale i profesionální MMA zápasníci. I díky tomu Karlos neváhal a nastoupí k dalšímu souboji.

Soupeřem mu tentokrát bude těžkotonážní vyhazovač Jaroslav Kotlár. Na internetu známá postava, která natáčí videa, jak on sám říká: ve stylu. Kotlár vlastní bezpečností agenturu, hlídá hudební festivaly a další společenské události. Jarda je rváč vychovaný ulicí a na první místo staví „sílu a čest“, což Benda parafrázuje jako: „sejra a chřest“.

Promotér Tomáš Le Sy si oba pozval bojovníky pozval k jednomu stolu a možná ani sám nečekal, jaký úspěch bude "debata" mít. Benda nejprve zavzpomínal na premiéru v kleci: „Byl to neskutečný zážitek, na který budu celý život vzpomínat. Moc se těším, až nastoupím do dalšího zápasu,“ řekl. Když člověk poprvé nastupuje do MMA utkání, často pociťuje stres a únavu. Karlos byl dle svých slov naprosto v pohodě, což ho samotného překvapilo. „Myslel jsem si, že pár dní před zápasem nebudu moct spát. Tréma se ale nedostavila. Den před zápasem jsem spal do oběda. Do poslední chvíle jsem byl v pohodě. Když jsem ale nastoupil do klece, viděl jsem Filipův výraz, kdy přepnul do zápasového módu. Zápas začal, po pár vteřinách jsem dostal hroznou ránu a pak mi došlo, že je to tady.“

Otázku na trému z vyprodané sportovní haly dostal i Jarda Kotlár. Sám má velké zkušenosti z pořádání hudebních festivalů, kde se pohybují davy diváků. „Hlídal jsem romský festival, na kterém bylo 4 tisíce lidí, celou tu akci jsem měl na starost, takže vím, jak to vypadá. Na zápas se těším a jdu si splnit svůj sen. Dlouho o mě nebylo slyšet, byl jsem v ústraní a trénoval pro sebe. Nyní předvedu, co jsem natrénoval.“ K dobru přidal i těžko uvěřitelnou historku z romského hudebního festivalu. Dle Jardových slov se na zábavě pralo téměř 70 lidí, mezi které vběhl s obuškem v ruce a situaci uklidnil.  

Benda pro změnu prozradil, že nabídku na zápas s Kotlárem přijal bez váhání, protože bojovníků v těžké váze je na české scéně jako šafránu. „Jsem rád, za tuto příležitost. Není lehké pro mě sehnat soupeře, když vážím nějakých 110 kilo. Jardova legendární videa jsem znal, dříve jsme je s kamarády pořád sledovali. Takže Jardu jsem znal a opravdu mě bavil. Bude dokonce těžší než já, takže jsem po tom hned skočil.“

Tím však pozitivní nálada skončila a oba přešli do trashtalku s cílem jeden druhého před zápasem rozhodit. Vítězem je jednoznačně Benda, který Kotlára vytáčel svými poznámkami, kterými zpochybňoval Jardovy výroky. Například, když prohlásil, že se nemusí nijak zvlášť připravovat, protože je z jiné generace. „Ty nejsi jiná generace, jsi o tři roky starší,“ kontroval hned Karlos.

Kotlár poté obvinil soupeře, že pošlapal "sílu a čest". Natož Karlos odpověděl: „Já jsem sílu a čest nepošpinil. Ty jsi hrozný pohádkář.“

Dle vypsaných kurzů, je Benda velký favorit především kvůli své předchozí zkušenosti s Filipem Roubíčkem. Kotlár však schopnosti mistra světa v kickboxu zpochybňuje. „Je to mladej hloupej kluk. Nějaký mistr Evropy, ale když jsem se na něj podíval, tak bych ho vyhodil z klece.“ Na Karlose tím ale velký dojem neudělal: „Ty si myslíš, že bys ho porazil? Tak to jsi úplný blázen. To jsou ty pohádky, on je úplně mimo.“ 

Co máš za sebou? Já mám za sebou přes 100 rvaček,“ pochlubil se Kotlár

Poté se oba borci dostali k dalšímu Jardovu výroku na sociálních sítích, kde se chlubil, že 3x zvedl 220 kilogramů na bench press.

„Je pravda, že jsi zvedl 3x 220 kg na bench press? Nemáš problém s matematikou? Já se v kulturistice pohybuji dlouhé roky a nikdy jsem 220 kg nezvedl. Takovou váhu zvedne v Česku cca 15-20 lidí. Takže Jarda je mezi nimi,“ prohlásil sarkasticky Benda, načež Kotlár dodal, že u nich v rodině zvedají i 300 kilo. „Tak to máš v rodině světového rekordmana. Ty akorát zase lžeš,“ zasmál se Karlos, který se dlouhá léta věnuje kulturistice.

Závěr tiskové konference již proběhl v klidnějším tónu. Je však evidentní, že se Karlos dostal Kotlárovi do hlavy a soupeře zřejmě dost znejistil, protože se při staredownu celý klepal. Slovní duel každopádně splnil účel a vzbudil obrovský ohlas. Kdo nakonec zvítězí, se dozvíme 29. září na akci Clash of the Stars 3.

Zdroje:  YouTube

Nejnovější články