Vémolovi polští nápadníci na Štvanici. Jednoho prý odmítl, druhému se vysmál

Vémolovi polští nápadníci na Štvanici. Jednoho prý odmítl, druhému se vysmál Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Mezi polskými bojovníky je o zápas s Vémolou docela velký zápas, nejspíš ale dostanou košem.

Turnaj Oktagon 45 na Štvanici se blíží mílovými kroky, jedna z největších hvězd celé akce ale stále nemá ohlášeného soupeře. Jde samozřejmě o Karlose Vémolu, který se má do klece na vltavském ostrově vrátit už dva měsíce po prohře s Patrikem Kinclem. A jeho protivníka neznáme, přestože už 25. června se spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný ve svém podcastu MMA letem světem tohoto tématu dotknul v rámci jiné otázky týkající se Vémoly: „...já už to vím a jsem maximálně spokojen s kvalitou soupeře.“

Na otázku, co se pokazilo, nám možná dal nepřímou odpověď známý polský manažer Artur Gwóźdź. Ten byl minulý týden hostem v pořadu OktagonLive, kde mimo jiné mluvil o svém svěřenci Marcinu Wójcikovi:

„Měli jsme nabídku na zápas v Oktagonu s Vémolou. Rozhodli jsme se pro ten zápas, nejspíše ho chtěl tak i matchmaker Oktagonu. Bohužel ale Karlos Vémola nesouhlasil s fightem s Marcinem. Tvrdil, že společně trénujou v Ankosu, což ale není pravda. Marcin s ním možná jednou dal jedno kolo, ale Marcin v tom neviděl problém. Myslím, že i tréner Andrzej Kościelski s tím souhlasil. No ale Karlos je Karlos, ten si vždycky rád vybere protivníka, který mu sedí, pakliže k tomu není donucený, jako v případě Patrika Kincla a všichni viděli, jak to skončilo.“

Wójcik je zápasník se zkušenostmi z organizací jako PFL nebo KSW a v posledních letech nastupuje výhradně v divizi polotěžké váhy. Jde tak o soupeře, který by pro Karlose rozhodně představoval zajímavou výzvu. Očividně ale tato jednání ztroskotala, ať už z důvodu, který uvedl jeho manažer nebo ne, a Wójcik už má domluvený zápas v menší polské organizaci FEN (který byl oficiálně ohlášen 29. června).

Gwóźdźovo vyjádření ale probudilo dalšího jeho svěřence – Rafała Haratyka. Tento bojovník s přezdívkou Polský tank se naposledy představil ve francouzském ARESu, kde se v lednu neúspěšně utkal o titul ve střední váze s Abdouraguimovem. Zápas to pro něj byl nešťastný z více důvodů, nejenže se nechal utáhnout na páku na nohu 25 vteřin před koncem pátého kola, ale k tomu byl podle všeho také pozitivně testován na zakázanou látku ostarin a ve Francii si asi nějakou chvíli nezabojuje. Nejspíše ve spolupráci se svým manažerem ale evidentně vycítil šanci na velký zápas v naší největší organizaci.

„Ahoj Oktagone, slyšel jsem, že hledáte soupeře pro Karlose Vémolu. Jsem připraven a čekám na odpověď už dva dny. Určitě nemá tohle kuře strach z opravdového sportovce?“ napsal ještě ten den na Twitteru.

Na odpověď od Terminátora už ale tak dlouho čekat nemusel:

„Vidím, že na internetu je plno výzev, že pro mě Oktagon hledá soupeře. Nějakej polskej tank tam říká, že nechci bojovat s profesionálním sportovcem. Kdyby byl profesionální sportovec, tak nemusí brečet pro zápasy jak d***a na internetu. Měl by profesionálního manažera, který mu domluví velké zápasy, za velké peníze, velké smlouvy. Já jsem money fight, takže držkuje na internetu jak malá holka, že s ním nechci bojovat. Já budu bojovat s kýmkoliv, rozhodnutí je na Ondřejovi a Palovi,“ vyjádřil se Karlos prostřednictvím videa taktéž na twitteru, čímž se mu víceméně vysmál a odkázal jej na jiné informační kanály.

Uvidíme tedy, jestli se Polákům jejich vyjednávací taktika vyplatí. Z celé situace ale vyplývá hlavně fakt, že Vémola stále nemá pro Štvanici nikoho domluveného. Což je necelé tři týdny před konáním akce poměrně nešťastné jak pro Karlose, tak pro jeho potenciálního soupeře.

Zdroje:  Twitter , MMA letem světem , OktagonLive

Nejnovější články