Vémolu netrápí, že se Mikulášek připravuje s Véghem, naopak by Attilu rád po zápase vyzval k odvetě

Vémolu netrápí, že se Mikulášek připravuje s Véghem, naopak by Attilu rád po zápase vyzval k odvetě zdroj: Profimedia

Mikuláškova příprava na Slovensku bude nakonec mnohem intenzivnější, než se původně zdálo. To ale Vémolovi žíly netrhá.

Včerejší zpráva o přípravě Václava Mikuláška se samozřejmě dostala i k jeho oponentovi. Karlos Vémola si však nemyslí, že by „Baba Jaga” mohla návštěvou trnavského Spartakus Fight Gymu získat nějakou výhodu, spolupráce s Attilou Véghem ho příliš netrápí. Že se „Pumukli” v zápasu angažuje, bere naopak jako velkou motivaci.

To, co já dělám třicet let, to Mikulášek za dva měsíce už nedožene, takže trénovat tam může co chce,“ prohlásil v komentáři pro server iSport.cz. Vyjádřil také přání, aby Végh doprovodil nového svěřence až do oktagonu a byl mu oporou během zápasu. „A abych mu hned po zápase, až zmlátím Babu Jagu, mohl říct, že je na řadě. Za mě opravdu ideální scénář, kdyby mu Attilka šel i do rohu.”

Karlos Vémola zdroj: Profimedia

Na základě včerejších informací se mohlo zdát, že bude Mikuláškova návštěva krátká, zpět do Čech se chystá už koncem tohoto týdne. Dnes ale vyšlo najevo, že se příprava pod dohledem slovenského gladiátora značně protáhne. Mikulášek totiž hodlá Attilu navštěvovat každý druhý týden. Celkem spolu tedy stráví minimálně čtyři týdny. Pobyt v gymu si i nadále velmi pochvaluje, v žertu také poznamenal, co mu Végh na Vémolu poradil. „Řekl nějaké tipy na Karlose. Určitě použiju jeho škorpion kop, nebo ho dloubnu do oka, no. Tolik k taktice.“

Slovy chvály nešetřil ani Attila. „Cítím, že má ke mně respekt a pokoru. Není arogantní a ani flegmatik, udělá vše, co mu řeknu a trénuje velmi dobře.“ Připomněl také, že je Mikulášek v perfektní pozici, na rozdíl od Vémoly totiž nemá co ztratit. Sám vidí zápas padesát na padesát, Mikuláškovi by dle jeho slov stačilo využít chybu ze strany soupeře. Pokud tedy nějakou chybu skutečně udělá.

Attila Végh a Václav Mikulášek zdroj: Profimedia

Před zápasem s Milanem Ďatelinkou Ondřej Novotný z pozice komentátora poznamenal, že se Mikulášek konečně stává profesionálním sportovcem, který už nevnímá MMA pouze jako zábavu. Po výhře s Ondřejem Raškou měl ostatně pěkně našlápnuto. Ďatelinka mu ale maličko překazil plány, když za necelou minutu a půl dotáhl rear-naked-choke. Mikulášek si následně spravil chuť s Branislavem Zuzákem, kde si už pokusy o takedown pohlídal a soupeře knockoutoval v závěru prvního kola. Otázkou ale zůstává, zda dokáže odmítnout takedown také od Vémoly.

Attila Végh hodlá využít potenciál bohumínského bojovníka také mimo tělocvičnu. Vašek totiž kývnul na pozvánku na akci Noc s legendou, kterou Végh pořádá pro své fanoušky. Událost se uskuteční 12. září, tedy pouhé dva týdny před očekávaným duelem.

Zdroje:  iSport

Nejnovější články