Výhružky zabitím a díra v rozpočtu. Pokorný reaguje na incident s Rockem, Kincl navrhuje exemplární trest

Výhružky zabitím a díra v rozpočtu. Pokorný reaguje na incident s Rockem, Kincl navrhuje exemplární trest Jaroslav Pokorný a Shem Rock se do sebe pustili už během vážení | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jaroslav Pokorný zavzpomínal na „výlet” do Manchesteru, načež oznámil, že si od MMA chce na chvíli odpočinout.

Jaroslav Pokorný byl jedním ze tří českých zástupců na kartě proběhnuvšího turnaje Oktagon 48, zápasu se ale bohužel nedočkal. Kontroverzní Shem Rock jej totiž už během intenzivního staredownu obdaroval tvrdým kopancem na žebra, čímž ho zranil. Výprava do Manchesteru se tak proměnila v drahý výlet, na který rozhodně nebude vzpomínat v dobrém.

Jeho dojmy ukořistil Willy Cao v rychlém rozhovoru. Pokorný vysvětlil, že by před zápasem musel podepsat revers, což mu jeho tým vzhledem k doporučení ze strany doktora nedovolil. Zranění si uvědomil prakticky hned. „Cítil jsem to okamžitě. Byl tam určitě adrenalin, protože jsme do sebe šli, koukáš se soupeři do očí, tak máš zápasový mód, ale od začátku jsem věděl, že je něco špatně.” O zranění se navíc velmi brzy dozvěděli úplně všichni, soupeř by tedy měl obrovskou výhodu. Stačil by jeden další takový roundkick a zápas by mohl skončit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pokorný se svěřil, že o duel s Rockem už příliš nestojí. „Půjdu s tím, koho mi organizace dá, ale že by to byl nějaký můj cíl a sen něco mu vracet… Ten člověk je pro mě absolutní společenské dno. Připadám si fakt zvláštně, že bych se měl stydět za to, že pracuju, sportuju a vychovávám rodinu,” zareagoval na nevybíravé slovní výpady. Také poukázal na skutečnost, že Rock ve svých 30 letech stále žije u rodičů.

Kvůli jeho chování navíc přišel o výplatu. „Přišel jsem kvůli němu do mínusu, tak nevím, jestli mám chuť s ním vzít další zápas.” Zároveň ale doufá, že nějaké peníze obdrží. „Věřím v to, že se domluvíme na nějaké finanční kompenzaci, ale asi je všem jasné, že jsme neodvedli stoprocentní práci, i když já jsem nic nezkazil,” řekl a dodal, že neočekává, že by se částka vyrovnala plné odměně za zápas.

Rock de facto potrestal sám sebe, jelikož se připravil o zápas. V jeho případě se o finanční kompenzaci mluvit nedá. Za své chování se navíc ani neomluvil, naopak pokračoval v trashtalku. Pokorný se nechtěl pasovat do role soudce, ale zdůraznil, že on by o peníze přijít neměl. „Myslím si, že já bych potrestaný být neměl.”

K situaci se vyjádřil také Patrik Kincl, který Pokorného doprovázel. „Exemplárně bych ho potrestal,” řekl a odkázal na zkušenosti ze zámoří. UFC si totiž vyhrazuje právo pokutovat jakýkoli fyzický kontakt se soupeřem během staredownu. A jako zápasník Oktagonu potvrdil, že podobnou páku má i tuzemská organizace. „Také máme pokuty ve smlouvách. Je to tajné, nemůžu říct, jak velké, ale jsou mastné. Tam by to mělo směřovat.”

Celý incident Pokorného evidentně pořádně otrávil, za posledních pár dní toho na něj zcela pochopitelně bylo moc. „Zrušený zápas, výhružky zabitím mých nejbližších, zranění, díra v rozpočtu,” uvedl výčet nepříjemností v příspěvku na Instagramu. Zdá se, že si od MMA bude chtít trochu odpočinout. „Musím chvíli vychladnout a rozhodnout se, co dál. Moc se omlouvám, že nereaguji na zprávy, ale dávám si od toho tlaku chvíli volno.” Nezbývá než doufat, že nepůjde o konec zápasnické kariéry.

Zdroje:  Willy Cao – YouTube

Nejnovější články