Výzva přijata, Sivák zná soupeře do další titulové obhajoby v RFA

Výzva přijata, Sivák zná soupeře do další titulové obhajoby v RFA Vašek Sivák po první obhajobě v RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Jen to jen pár týdnů, co se Vašek Sivák blýskl na speciální akci polské organizace KSW, teď se vrací zpět na domácí scénu, aby bránil pás šampiona.

Už 13. dubna organizace RFA zavítá do Opavy. A kdo jiný by tam měl obstarat hlavní zápas než "Bad boy" z nedaleké Ostravy Vašek Sivák. Ten nakonec kývl na výzvu, kterou mu nedávno prostřednictvím sociálních sítí poslal MMA bojovník Adam Król. Ten uvedl, že mu vedení za na poslední chvíli zrušený zápas v Budapešti slíbilo, že si bude moci dalšího soupeře vybrat, ukázal tedy na neporaženého šampiona kickboxu.

Sivák získal pás RFA v disciplíně K-1 na konci roku 2022, kdy v epickém zápase zvítězil nad Patrikem Záděrou, loni ho pak dvakrát obhájil, absolvoval ale i zápasy mimo organizaci. Aktuálně se může pyšnit bilancí 26-0. 

Zatímco Vaška není asi třeba nijak sáhodlouze představovat, Król může být pro spoustu lidí velkou neznámou. Jedná se o MMA bojovníka, který sbíral úspěchy na amatérských turnajích asociace GAMMA a mezi profesionály to má zatím 4-0. Miluje výzvy a rád si odskočí i k jiným disciplínám, na PML 5 tak třeba pod pravidly thajského boxu knockoutoval Jána Vaľovčíka. 

Je jasné, že Sivák bude obrovským favoritem. Zápas se odehraje v jeho disciplíně, navíc ve velkých rukavicích, na které je zvyklý. V bojových sportech ale nemá ale vítězství nikdy nikdo jisté, Król se samozřejmě může trefit, MMA bojovníci se navíc hýbou jinak než klasičtí postojáři, i to mu může poskytnout výhodu. Navíc údajně Sivákovi pomáhal v přípravě na jeden z minulých zápasů, i proto si na něj zřejmě věří.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Oznámeno bylo do Opavy také několik dalších zápasů. Tvrďák Patrik Záděra se v thajském boxu v malých rukavicích utká s Polákem Pieniakowskim. Česko-slovenské MMA derby obstarají Tomáš Mudroch a Marián Jakubík. Do klece se vrátí také talentovaná ukrajinský bojovnice Amina Mukhamed, která trénuje v Česku, proti ní v zápase podle pravidel K-1 nastoupí Nadya Drindi, kterou si fanoušci můžou pamatovat z turnaje Clash of the Stars 2, má za sebou ale také několik amatérských zápasů.

Zdroje:  RFA

Nejnovější články