Vzájemně se poslali k zemi, srbský zápasník se ale oklepal o vteřinu dříve a soupeře uškrtil

Vzájemně se poslali k zemi, srbský zápasník se ale oklepal o vteřinu dříve a soupeře uškrtil Bojan Veličković prošel přes úvodní kolo Tipsport Gamechangeru vítězstvím v prvním kole | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Zkušený Bojan Veličković v prvním kole pyramidy Oktagonu přečkal úvodní bouři moldavského soupeře a po spektakulárním dvojitém knockdownu si došel pro vítězství v nejlepším výkonu večera.

Veterán těch největších světových organizací jako UFC nebo PFL Bojan Veličković měl za sebou velmi těžký rok. Během přípravy na říjnový prohraný zápas s Leandrem Silvou mu zemřel otec a 34letý Bojan zvažoval konec kariéry nebo přinejmenším dlouhou pauzu, ve které by se mohl věnoval rodině a životu mimo klec. Projekt Oktagonu Tipsport Gamechanger mu však vliv do žil novou motivaci a myšlenky na důchod tak na čas odložil.

Včera večer se tak mohl v prvním kole této pyramidy utkat s Moldavcem Ionem Surdu. „Vypadá, že je nebezpečný. Nebojuje nějak moc chytře, ale extrémně zajímavě, což diváci oceňují. Myslím, že na mě nastoupí v hodně rychlém tempu, už mi i přes promo video vzkazoval, že mě jde knockoutovat v prvním kole, což jsem si jistý, že zkusí,“ popsal svého soupeře Bojan v předzápasovém rozhovoru pro server cagesidepress.com.

Srbův předpoklad se ve včerejším třetím zápase večera do puntíku vyplnil. Ostatně Surdu je skutečně známý svým agresivním postojářským stylem, který mu přinesl již 9 vítězství skrze KO, dosažených obvykle hned v prvním kole. Od začátku zápasu tak vyvíjel na Veličkoviće tlak a několikrát se mu podařilo Srba tvrdě trefit boxerskou kombinací. Bojanovi se ale do nějaké přestřelky příliš nechtělo a tak se už po minutě pokusil o první strh. Nepříliš dobře připravený takedown ale Surdu dokázal bez problému ubránit a pokračovalo se v postoji.

A krátce na to přišel jeden z nejhezčích momentů celého večera. Moldavec se opět přiblížil k Bojanovi s divokou kombinací a ten místo ústupu tentokrát nabídku k přestřelce přijal. Dva divoké pravé háky obou zápasníků padly na bradu toho druhého ve stejnou chvíli a jak Ion, tak Bojan se skáceli k zemi. Byla to ale srbský bojovník, který se vzpamatoval o vteřinu dříve a využil nabídnutý krk svého soupeře k okamžitému nasazení škrcení. Surdu tak neměl jinou možnost, než po pár vteřinách odklepat.

Kromě vítězství a postupu do dalšího kola pyramidy si Bojan zajistil také bonus pro nejlepší výkon večera, čímž si přilepšil o dalších 5 tisíc euro. V emotivním pozápasovém rozhovoru pak vzpomněl na svého zesnulého otce, kvůli kterému byl rád, že mohl zápas ukončit právě na submisi:

„Jedna věc, co mi můj táta vždycky říkal, byla, nebuď zbytečně násilný, nesnaž se jim ublížit, snaž se je radši poddat, buď chytřejší, než oni. A když (Surdu) v promo videu říkal, že přichází pro krev, tak jsem si říkal, že doufám, že ho dokážu utáhnout na submisi. Bez toho, abychom prolili nějakou krev. Ta rada, kterou mi dal, je pro mě ohromně důležitá.“

Uvidíme, jestli se pokusí jít stejnou cestou i v dalším kole pyramidy, do kterého si vybral za soupeře Christiana Jungwirtha, který vyznává přesně opačný přístup k boji k kleci.

Zdroje:  Oktagon MMA , cagesidepress.com

Nejnovější články