Zápas dětí, souboj obrů knockoutérů i vyhrocená bitva "amatérů". Turnaj I AM FIGHTER 4 už dnes!

Zápas dětí, souboj obrů knockoutérů i vyhrocená bitva "amatérů". Turnaj I AM FIGHTER 4 už dnes! Petra Částková na gala I Am Fighter | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

V sobotu se v Kongresovém centru v Praze odehraje čtvrtý MMA galavečer z produkce organizace I AM FIGHTER. Co si promotéři připravili tentokrát?

Akci odstartuje v 18:00 mírně kontroverzní zápas dětí, který rozděluje fanoušky na dva nesmiřitelné tábory podle toho, jestli jsou pro nebo proti. Kluci Nikolas Novák (8 let) a Milan Flégr (7 let) ale nejsou žádní nováčci a mají za sebou i několik zápasů v nejrůznějších disciplínách. Pravidla samozřejmě budou upravená pro jejich maximální bezpečnost, takže si například nebudou moci dávat údery do hlavy. Kdo ví, pokud u toho kluci vydrží, třeba z nich za pár let vyrostou velké sportovní hvězdy MMA.

Většina startovky je poskládána z amatérských zápasů. Někteří z nich ale mají na kontě více zkušeností než "profíci". Kupředu je navíc bude hnát touha blýsknout se před diváky a udělat si na české scéně jméno. To už má například Klára Strnadová, kterou si většina fanoušků bude pamatovat z bitev s Monikou Chochlíkovou na DFN a v Oktagon Underground. Sympatická blondýnka má ale na kontě více zápasů než většina ostatních. „Když řeknu, že mám 150 amatérských zápasů, tak mi to lidi moc nevěří," říká se smíchem.

V druhém ženském zápase na startovce uvidíme Petru Částkovou, která se v minulosti dvakrát představila i v americkém Bellatoru, kde snad ještě není všem dnům konec. „Jsme v kontaktu s Bellatorem, ví, že jsem s Elinou šla na poslední chvíli, cení si toho a chtějí mi dát další příležitost. Pokud vyhraji na IAF, tak je velká šance, že bych se mohla objevit měsíc poté v Londýně,“ prozradila, i když připouští, že konec aktivní kariéry už není daleko. Možná ji ale budeme v kleci vídat dál, přemýšlí totiž, že by dělala rozhodčí. Soupeřkou jí bude Maďarká Beáta Juhász, která zřejmě umí vyhrávat jenom na zemi. Uvidíme tedy, kdo si prosadí svůj styl.

V postojovém zápase podle pravidel K1 uvidíme Pavla Šacha. Mladá naděje z pražského klubu TKBC, který v pouhých 24 letech stihl posbírat už spoustu titulů, navíc se vyznačuje divácky atraktivním bojovným stylem. Uvidíme, s čím přijede soupeř Pounossamy.

Divácky atraktivní bude také souboj v těžké váze mezi Jevgenijem Orlovem, v Česku žijícím Ukrajincem, který svou zem reprezentoval na Olympijských hrách v Londýně v řecko-římském zápase a úspěšný byl také v sumo. Nyní už ale plně přesedlal na MMA, kde se mu zatím daří, získal 3 výhry před limitem a pouze jedinou porážku, kterou mu v Oktagonu připravil Martin Buday

Soupeřem Orlovovi bude Armén Soslan Gasiev (6-5). Dobrou zprávou pro diváky je, že ani on není zvyklý nechávat výsledek na rozhodčích, s velkou pravděpodobností tedy v tomhle zápase dvou těžkotonážníků uvidíme ukončení před limitem.

Hlavní zápas večera je kapitola sama pro sebe. David Zoula a Petr Beran se vzájemně hecují už pěkně dlouho a teď konečně poměří síly v kleci. Více o jejich zápasu jsme psali tady.

Kompletní startovka:

Startovka IAF 4 Startovka IAF 4 | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

V průběhu gala IAF 4 poběží také casting do druhé řady reality show I AM FIGHTER. Pokud tě tedy výkony bojovníků v kleci inspirují, která se tentokrát odehraje v luxusní vile a měla by připomínat slavného Ultimate Fightera z produkce UFC.

Zdroje:  iamfighter.cz

Nejnovější články