Reality show IAF zná první finalisty, Prachař a Beran své soupeře ubili na zemi

Reality show IAF zná první finalisty, Prachař a Beran své soupeře ubili na zemi První semifinálový souboj obstarali Jarda Chmel a Pavel Prachař | zdroj: Profimedia

V reality show I Am Fighter jde do tuhého, viděli jsme dva první semifinálové zápasy v MMA.

Reality show I Am Fighter jde do finále. V minulém díle soutěž opustila polovina bojovníků a ti zbylí si to teď v zápasech podle pravidel MMA rozdali o postup do finále, které proběhne už 6.3. na galavečeru IAF 2.

Jako první se ve váze do 90 kilogramů proti sobě postavili Pavel Prachař trénující v brněnském Jet Saam gymu a Jarda Chmel za Penta gym Praha. Oba dva mají už něco za sebou v postoji, což ukázali v posledním díle při sparringu. A jejich MMA zápas byl převážnou většinu času také v postoji. Pavel byl pohyblivější, zatímco Jarda používal více kickboxerský styl a neochvějně si držel střed oktagonu. Když už ale zkusil nějaký úder, Prachař mu bez problémů unikl a sám byl mnohem aktivnější i co se týče útoků. Chmel pak zkusil takedown, který mu vůbec nevyšel, a konec kola strávil na zádech v horší pozici.

Bylo jasné, že pokud Chmel něco do druhého kola nezmění, nemůže pomýšlet na výhru. Ačkoliv ho ale z hlediště hlasitě povzbuzovala jeho sestra, nedokázal se hecnout. Zato Prachař se v úderech osměloval čím dál tím víc, a když se Jarda zabalil do krytu, dobře mířenými koleny a kopem na hlavu ho poslal k zemi, kde musel ještě přidat pár úderů, aby rozhodčí zápas ukončil. Tohle bylo kolo doslova na jednu branku a Prachař mohl slavit dominantní vítězství.

Zato poražený byl sám na sebe hodně naštvaný. Spokojený s jeho výkonem nebyl ani trenér Dan Barták: "Jarda tam prostě jenom stál, koukal na něj a čekal, až dostane pěstí, a když dostal pěstí, tak se vůbec nic nezměnilo."

  IAF1 Jarda Chmel na Pavla Prachaře nestačil. | zdroj: Profimedia

U druhého zápasu nebylo do poslední chvíle jasné, jestli se jej dočkáme. Jan Svoboda totiž převážil o dvě kila váhový limit 73 kg, což je mezi zápasníky považováno za velkou neúctu vůči soupeři. Na jeho straně navíc byly i zkušenosti, protože Petr Beran nastupoval do vůbec prvního MMA zápasu. Nakonec to ale vůbec nebylo poznat. 

Petr tušil, že bude mít větší šanci v boji na zemi, a tak na nic nečekal a šel hned po takedownu, který splnil účel. Na zemi už soupeři nedal nejmenší prostor a během chvíle se dostal do vítězné pozice. Když spustil údery, bylo už jen otázkou času, kdy rozhodčí zápas ukončí.

Petr Beran vs. Jan Svoboda Petr Beran soupeře zaskočil a během pár sekund se mohl radovat z vítězství. | zdroj: Profimedia

Na první zápas hodně slušný výkon a Beran už má dokonce jasno o dalším soupeři. "6.3. se chci v O2 Universum potkat s Adamem Herajnem. Je to můj kamarád, těším se na ten zápas s ním nejvíc. A doufám, že dneska Willyho rozseká, a jestli ne, tak já ho rozsekám na s***y. Rozsekám ho dvakrát víc než Svobodu. Budu mít malý rukavice, nedovede si představit, co ho čeká. Jak jsem řikal, pošlu ho zpátky na Youtube natáčet videa. To co mu jde nejlíp."

Druzí finalisté v obou váhových kategoriích vzejdou v příštím díle z dvojic Daniel Ligocki - Daniel Bureš a Adam Herajn - Vilém Cao. Máte už své favority na vítěze?

Zdroje:  Czech Fighters

Nejnovější články