První turnaj I AM FIGHTER nabídl přehlídku rychlých ukončení i skvělého zemařského souboje

První turnaj I AM FIGHTER nabídl přehlídku rychlých ukončení i skvělého zemařského souboje zdroj: Profimedia

Včera se uskutečnil v O2 Universe úplně první turnaj IAF a my vám přinášíme shrnutí všech zápasů.

Rado Gonšenica vs. Yevgeny Orlov

Další rychlá změna na kartě krátce před začátkem turnaje. Ostravský fighter vzal tento duel místo zraněného Alexandera Cverny opravdu na poslední chvíli a bohužel na to i přes statečný boj doplatil. Ze začátku se sice jednalo o velice taktickou bitvu, kdy se ani jeden ze soupeřů nechtěl pouštět do ničeho většího. Pak ale Orlov využil své postavy i minulosti řeckořímského zápasníka a vše minutu a půl před koncem zužitkoval v takedown.

Orlov zdroj: Profimedia

Tam Gonšenicu ničil svojí obří silou a to se také ukázalo jako fatální. Gonšenica sice vydržel do závěrečného gongu prvního kola, ale s dechem byl opravdu na hraně a do svého rohu byl spíše dotlačen. Toho si také všiml rozhodčí a po krátké diskuzi zápas ukončil v jeho neprospěch. Gonšenica se svalil k zemi a ještě dlouho odevzdaně hleděl do země a i finální odchod z klece byl málem nad jeho síly.

Tomáš "Fidži" Fiala vs. Denis Farkaš

Tak tohle byl na české poměry nevídaný zemařský souboj a pro nás jeden z vrcholů večera. Duel se do postoje dostal pouze na začátku každého ze tří kol, zbytek proběhl vleže a v plném sevření. Neskutečná přehlídka různých technik a přesouvání sil z jedné strany na druhou. Nakonec měl přeci jen z této přetahované Fiala, který několikrát soupeři zaútočil za ruce i na hlavu, a i přes několik nedokončených kimur a krucifixů oslavil nakonec po vyčerpávajícím boji vítězství na body.

Daniel "Bruno" Brunclík vs. Alexander Shingarenko

Brunclík jako policista patří rozhodně, minimálně co do praxe v boji, k těm zkušenějším. Teď však dostal nepříjemného podsaditého Rusa Shingarenka, který ve své domovské zemi exceluje v sambu a sbírá s ním jeden úspěch za druhým. To také předvedl i tento večer. Shingarenko okamžitě zabral střed oktagonu a čekal na svoji šanci. Ta přišla po minutě, kdy trefil výborný kontr a Brunclíkoví se podlomily kolena.

V tu chvíli se souboj přenesl na zem, kde Rus stále pokračoval ve svojí demolici a i přesto, že se na chvíli dostal pod svého soupeře, udělal zásadní věc. Jako pavouk se celým tělem pověsil Brunclíkovi na paži a celou svou vahou donutil našeho bojovníka odklepat. Výhra submisí po dvou minutách.

Miroslav Dubovický vs. Vilém "Willy" Cao

Duel v K-1 mimo pyramidu a velice rychlý souboj. Jeden lowkick střídal druhý. Ze začátku velice poměrně vyrovnaná bitva, ale Dubovický postupně ztrácel a nezachránil ho ani klinč. Následná krev v obličeji ho evidentně hodně rozhodila. Když pak Cao rozjel minutu a půl před koncem brutální kombinaci, byl Dubovický bez šance a po posledním úderu padl na zem jak zabitý a dlouho se zvedal. Cao si tak dominantně došel pro výhru.

PRELIMS

Martina Jindrová vs. Inga Kaledaite


Tohle bylo velice rychlé. Jindrová se i přes jedinou profesionální prohru, kterou evidovala, ničeho nezalekla a Kaledaite okamžitě začala sypat jeden úder za druhým. Litevka se v tu chvíli dostala na zem, schoulila se do želvy a stačila si krýt pouze hlavu. Rány lítaly ze všech stran a ledviny ani na žebra nešetřily. Rozhodčí se moc dlouho nerozpakoval a zápas ukončil. Jindrová oslavila první profi vítězství ve velkém a velice rychlém stylu v prvním kole.

David Ziopulos vs. Grzegorz Bialas

Jiřího Kopečného na poslední chvíli nahradil kvůli zraněný Gregorz Bialas. A to pro českého bojovníka nebylo vůbec ke škodě. Podsaditý Polák se vůbec nebránil a okamžitě se pokusil o takedown, Ziopulosovi nějaký čas visel na noze., ale neudržel se. V tu chvíli Ziopulos nasadil kombinaci tvrdých úderů, kterými svého soupeře dostal na zem a rozhodčí zápas po necelé minuté ukončil ve prospěch českého fightera.

Jaroslav "Číňan" Poborský vs. Václav Holota

Stálice a veterán českého MMA proti naprostému nováčkovi na profesionální scéně. Poborský sice patří k nejzkušenějším harcovníkům, ale postupně už mu začíná docházet dech. To předvedl v tomto duelu, kdy se sice pokusil o pár slušných útoků, ale nezvládl bránit kontry a celkově působil jako velice pomalý. Sice mu nakonec zbývalo pár vteřin do chvíle, aby přežil první kolo, ale ke konci už se nedokázal bránit a rozhodčí duel ukončil ve prospěch Holoty.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články