I AM FIGHTER 5. díl: Účastníci reality show poprvé poměřili síly

I AM FIGHTER 5. díl: Účastníci reality show poprvé poměřili síly zdroj: Profimedia

Zápasníci se naučili, jak se správně otužovat a poté mezi sebou bojovali v prvním grapplingovém turnaji. 

V pátém díle čekala na bojovníky nepříjemná překvapení. Nejdříve ledová Vltava a později grapplingový miniturnaj, který ukázal, jak se zápasníci zlepšují v boji na zemi. Na konci pořadu se nečekaně objevil Hrobník, který bojuje o svou druhou šanci.

Na úvod pořadu přijel pro zápasníky, dnes již historický, autobus Karosa, který odvezl borce na neočekávaný výlet. První zastávka byla před aquaparkem, kde čekali Ondra Pála s Píno Ondrušem, oba v županu a kávou v ruce. Na otázku, zda kluci rádi plavou, většina odpověděla kladně, to ale bojovníci nevěděli, co je čeká.

Další zastávkou byl břeh Vltavy, kde na borce čekala dvojice Veronika Jelínková a Libor Mattuš, odborníci na ledovou terapii. V každém sportu a v MMA obzvláště, je regenerace důležitou součásti tréninku a ledová voda je ideální, pro uvolnění svalů a celkové oživení unaveného organismu. Zápasníci se svlékli a všichni bez větších problémů vlezli do studené Vltavy. Poté jim dvojice instruktorů ukázala, jak se zahřát, dýchat, prokrvit celé tělo a připravit se na podzimní ledovou vodu. I Tomáš Laube, který zimu opravdu nenávidí, se překonal a zkoušku zvládl. Bojovníci se tedy naučili, jak se správně otužovat a teď je pouze na nich, jak s nově nabitými informacemi naloží.

„On viděl krev v mých očích a já strach v těch jeho.“ řekl Petr Beran na adresu Viléma Caa. Zdá se, že nám již v úvodu reality show vzniká rivalita, kterou mají fanoušci tak rádi. První souboj mezi Beranem a Caaem přišel záhy, během grapplinového miniturnaje.

Druhá část pořadu se odehrála v Monster Gymu, kde si organizátoři pro borce připravili grapplinový turnaj, aby zjistili, kdo dělá největší pokroky v boji na zemi. Grappling je disciplína boje bez úderů, který kombinuje wrestling, BJJ a judo a kde se využívají různé páky a techniky škrcení k ukončení soupeře.

První dvojici tvořili Bazgier a Laube. Michal Bazgier ukázal, že sledování YouTube nese své ovoce a Laubeho utáhl skvěle provedeným trianglem hned v úvodu duelu. Laube si navíc při zápase poranil rameno a je prvním z řady zápasníků, kteří si zápolí se zraněním.

Dále šli proti sobě Ondřej Maruška a David Fott, kde zvítězil Maruška pomocí páky na ruku, tzv. Americany. Tomáš Horn si v duelu s Adamem Herajnem poranil koleno a musel vzdát. Jaroslav Chmel nastoupil s Danem Burešem a vyhrál pomocí triangl armbaru v úvodním kole. Dan Ligocki dostal za soupeře Adama Špuláka a vyhrál arm trianglem po pár minutách duelu.

Jak bylo již zmíněno výše, Petr Beran z nějakého důvodu nemá Viléma Caa příliš v lásce a chce s ním zápasit. V grapplingu zvítězil, možná trošku překvapivě, Petr Beran, ale Cao prohlásil, že v MMA, kde jsou povoleny údery, bude mít jasně navrch právě on. Beran odpověděl, že kdyby mohl dávat údery, odnesou Caa nohama napřed.

Pavel Prachař si poradil s Janem Svobodou 4:0 na body, poslední na řadu přišel Ladislav Eršek a Dan Bureš, který dostal druhou příležitost. Bureš ukázal větší bojovnost a vyhrál bodovým rozhodnutím.

V závěru pořadu se pozornost upřela na Petra Figlára, který z osobních důvodů vynechává tréninky a v přípravě viditelně ztrácí. Z Petrova přístupu není nadšený ani hlavní trenér Martin Karaivanov, který Petrovi vyčítá, že s trenéry nekomunikuje. Promotéři se rozhodli situaci vyřešit neobvyklým způsobem. Ozvali se Josefu Samekovi, přezdívanému Hrobník a dali mu šanci znovu zabojovat o účast v reality show. Během dvou hodin přijel do brněnského Jetsaam Gymu, kde se podle amatérských pravidel utkal s Petrem Figlárem o příležitost znovu zápasit. V zápase ukázal Hrobník velké srdce a díky své bojovnosti ovládl první kolo a zdálo se, že zvítězí. Jenže v průběhu druhého kola si zranil loket a z utkání odstoupil. Hrobník je velmi zklamaný, ale všem dnům není konec. Mezi fanoušky je populární a proto se možná v budoucnu v reality show znovu objeví.

„I když jsem dnes prohrál, nevzdám se a půjdu si za svým snem.“ prohlásil rozhodně Josef "Hrobník" Samek.

 

Zdroje:  Prima Cool

Nejnovější články