I AM FIGHTER 4. díl: MMA a thajský box jsou zcela odlišné sporty

I AM FIGHTER 4. díl: MMA a thajský box jsou zcela odlišné sporty zdroj: Profimedia

Bojovníci pokračují v tvrdé přípravě a postupně se snaží zlepšovat ve všech aspektech MMA.

„Čeká nás velká práce se všemi bojovníky, protože jim musím ukázat, že MMA není thai box, ale úplně jiný sport. Je to jako kdyby nejdříve hráli fotbal a teď začali hrát hokej“ řekl Daniel Barták.

Jarda Chmel, který původně do Penta Gymu vůbec nechtěl, brzy zjistil, jak náročné jsou tréninky wrestlingu a boje na zemi. Jako typický postojář nemá s dalšími aspekty MMA žádné zkušenosti a začíná v podstatě od nuly.

„S klukama jsme se stali kamarádi, jsme dobrá parta, což je důležité.“ řekl Chmel. Jardovi se v letošním roce kompletně změní život, protože s přítelkyní očekávají příchod prvního potomka. Chmel tedy nebude zápasit pouze za sebe, ale za celou svoji rodinu.

„Dan Barták je na zemi jako had, všechny techniky vypadají tak jednoduše, když nám je předvádí.“ pochválil Chmel svého trenéra.

Vilém Cao je nejmladší bojovník s největší touhou se učit a zdokonalovat. „Na tréninku se zaměřuju na to, co říká trenér, chci plnit jeho pokyny, abych se to naučil co nejlíp," říká Willy. Ve wrestlingu je sice úplný nováček, ale zlepšuje se každým dnem a dle Pína je asi nejlepším "materiálem" v Penta Gymu.

Tomáš Horn skvěle zapadl mezi ostatní bojovníky a pochvaluje si atmosféru, kterou Barták na tréninky přináší.

Poslední v řadě, Tomáš Laube je zkušený postojář, kterého limituje špatná fyzická kondice, čehož si je sám velmi dobře vědom. Momentálně ho limituje zranění kolene, ale do měsíce by měl být opět připraven.

Jako neuraž se, ale aspoň bys měl držet stravu a zlepšit fýzu.“ řekla s úsměvem přítelkyně Tomáše Laubeho.

V pražském Reinders MMA gymu se bojovníci zúčastnili tréninku profesionálů, aby poznali úrovně těch nejlepších a borci se rozhodně neztratili.

Ladislav Eršek, který se s Pínem vsadil, že přestane kouřit, má velké nedostatky v technice i fyzické kondici, ale svých nedostatků si je dobře vědom a v příštích týdnech udělá vše, aby svůj boj posunul na přijatelnou úroveň.

„Rok a půl thajského boxu? No buď kecá, nebo to prostě není pravda.“ řekl o schopnostech Eršeka Píno Ondruš.

Dan Bureš je úplný začátečník, který žil životem ulice a rozhodně nesměřoval ke kariéře profesionálního bojovníka. Pracuje jako kuchař v pražské restauraci a od zaměstnavatele má v zápasení plnou podporu. Píno Ondruš tvrdí, že Dan má velké srdce a touhu něco dokázat.

„Táta říkal, že jsem se hokej naučil z NHL na počítači, tak se třeba MMA naučím z UFC 3 na playstationu.“ řekl s úsměvem Dan Bureš.

Michal Bazgier je přirozený talent, který se zápasit učil z YouTube. Pochází ze Strakonic, kde trénuje mladší zápasníky a rozvíjí bojové sporty na jihu Čech. Pokorně prohlašuje, že i když má trenérský kurz MMA, za trenéra se nepovažuje a váží si šance trénovat pod André Reindersem.

Poslední na řadu přišel Jan Svoboda, kterého limituje zranění a sparingových tréninku se nemohl zúčastnit. Jan je velmi sebevědomý, což dokládá svým prohlášením: „Ani jeden z nich mě v zápase neporazí.“ Svoboda pracuje jako vyhazovač na dveřích a v závěru čtvrtého dílu nám ukázal zákulisí svého zaměstnání.

Zdroje:  Prima Cool

Nejnovější články