Bojovníci si nic nedarovali. V reality show I Am Fighter padly první knockouty!

Bojovníci si nic nedarovali. V reality show I Am Fighter padly první knockouty! Bojovníkům pěkně zavařily především kliky na kotoučích | zdroj: Profimedia

I Am Fighter se pomalu blíží do finále a bude se poprvé vyřazovat, bojovníci poměřily síly v zápasech podle pravidel K-1.

Reality show I Am Figter se pomalu blíží do finále. To se odehraje už 6. března na galavečeru v hale O2 Universum. Poté, co jsme minule viděli souboje v boji na zemi, nás v šestém díle čekal test postojářských dovedností. Ještě předtím však borci pod taktovkou Romana Gomoly otestovali svou fyzičku a sílu. Nutno uznat, že rozdíly mezi jednotlivými bojovníky i týmy byly celkem velké a s některými úkoly měli mnozí ze soutěžících problémy. 

Ve druhé části dílu pak došlo na zápasy podle pravidel K-1, které však byly jen na jedno kolo. První zápas obstarali Ladislav Eršek s Petrem Figlárem (toho jsme viděli bojovat už v minulém díle). Oba většinu ostatních převyšují věkem a s bojovými sporty v podstatě od nuly začínali až v reality show. Zápas to tedy nebyl příliš technický, ale zároveň oba ukázali, že se jde i v krátké době něco naučit. Bude to však v konkurenci mladých dravců stačit na postup?

Že Jarda Chmel a Pavel Prachař už mají v postoji něco odzápaseno, muselo být každému jasné už po prvních vteřinách. Vyspělý výkon z obou stran byl odměněn remízou a bude zajímavé sledovat, jak oběma pánům bude sedět postoj v MMA. Vyrovnaný byl i další souboj mezi Ligockim a Burešem, kde si pro vítězství tlakem došel druhý jmenovaný, přestože dostal několik kolen na hlavu.

Mírně nevyrovnaný se zdál až čtvrtý zápas, kde měl Ondra Maruška od začátku navrch. S výkonem svého svěřence Davida Fotta nebyl příliš spokojený ani trenér Petr Kníže, který ho marně pobízel, aby kopal lowkick na přední nohu soupeře. Ondrovi naopak z opačného gardu vyšlo krásné koleno na tělo a bylo z toho první počítání. Brzy stejnou techniku zopakoval a po tvrdém zásahu na játra už Fott pokračovat nedokázal.

Následně se konečně dočkal Petr Beran, který má spadeno na Viléma Caa a v minulém díle ho v grapplingovém zápase donutil odklepat skvěle nasazenou submisí. Tady byl však doslova na hřišti soupeře, který je zkušeným thaiboxerem. Cao ho trpělivě naháněl po ringu jako kořist a jasně vyhrál. Beran by si však do zápasu MMA věřil: "Určitě je lepší v postoji Willy, ale sám jsem si ověřil, že ho jde hodit a v MMA ho ukončím. Jak jsem říkal minule, do první minuty ho ukončím." Pánové to tedy mají 1:1 a třeba brzy trilogii dokončí s malými rukavicemi v oktagonu.

Rychlé ukončení předvedl další zkušený postojář Tomáš Laube, který nedal Michalu Bazgierovi nejmenší šanci a hned první kombinací ho poslal k zemi. Tomáš Horn a Adam Herajn, jako by se nechali inspirovat a vlétli do boje v podobném stylu. Z divokých přestřelek nakonec vytěžil více Horn, když trefil zadní přímo na bradu soupeře a ten doslova zabrusil. Dokázal sice v zápase pokračovat, ale bylo vidět, že je otřesený a v další přestřelce šel opět k zemi. Rozhodčí tedy zápas raději ukončil. 

V dalším díle se polovina fighterů bude muset se show rozloučit. Dnešní díl mnohé napověděl o tom, kdo zůstane. Poslední slovo však budou mít trenéři jednotlivých týmů. Kdo by si podle vás postup nejvíce zasloužil? Dejte nám vědět v diskuzi.

Nejnovější články