Zápas s Mawarem je více než reálný, říká Karlos Benda

Zápas s Mawarem je více než reálný, říká Karlos Benda Kulturista Karlos Benda | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

"Kotlárobijec" Karlos Benda ukončil dalšího Kotlára v prvním kole. Nyní začal přípravu na turnaj Clash of the Stars 6. Uvidíme atraktivní souboj s Tadeášem Růžičkou?

Je to více než rok, co kulturista Karlos Benda začal s MMA. V našem seriálu "Z pódia do klece" mapujeme Karlosovu bojovou kariéru. V dnešním rozhovoru se naposledy vyjádřil k Diegu Kotlárovi, popsal spolupráci s firmou Hayashi a nastínil šance na zápas s Mawarem Růžičkou.

Jak si užíváš zasloužené volno po zápase?

Zdravím všechny čtenáře Fights. Nějaký čas jsem jen odpočíval. Hrál Diablo 4, sledoval filmy a také jsem se více věnoval přítelkyni. Skvěle jsem si odpočinul, vyčistil hlavu, ale teď už hurá znovu do přípravy.

Zápas s Diegem trval pouhých 30 vteřin při kterých tě nedokázal vůbec trefit. Očekával jsi až takhle lehký průběh?

Čekal jsem, že bude agresivní a alespoň o něco se pokusí. Opak byl pravdou. Totálně se sesypal a nepředvedl vůbec nic. A přitom kolik měl keců, blbeček. Ale to už nechme být a jedeme dál.

Chtěl jsi mu ublížit, a to se ti povedlo. Bereš to jako satisfakci za vše, co Diego předváděl?

Chtěl jsem mu ublížit, a to se mi povedlo. Nebudu lhát, opravdu mi to udělalo radost. Každopádně to nemělo žádný vliv na jeho osobu, protože se pár dní po zápase chová opět jako dobytek.

Očekávali jsme, že Diego zmizí ze scény a nikdy už o něm neuslyšíme, ale opak je pravdou. Jeho trenér říkal, že mají nabídky na boxerský zápas, a dokonce hovořil i o zápasech v sumo. Co si o tom myslíš?

Myslím si, že on i jeho trenér melou hrozné blbosti. Už to nesleduji a je mi to fuk. Diego se asi v Clash ještě objeví, ale to už jde úplně mimo mě.

Diego je druhý Kotlár, který si na Tobě postavil kariéru. Jak se stavíš k tomu, že si Jarda najednou myslí, že je fighter a známá osobnost?

Čím více lidé Jardu poznávají, tím více zjišťují, co je to za člověka. Nic víc k tomu nemám. Snad jen, on není fighter, ale násilník, který spoléhá na to, že dá první ránu. Ideálně ještě soupeři, který se nebude bránit. To nemá se sportem absolutně nic společného.

Můžeme s klidem říct, že přitahuješ opravdové exoty. Můžeš nám říct nejbizarnější výzvu na zápas, kterou jsi dostal?

Asi jeden Rom, který natočil video, kde říkal: ty už nebudeš mlátit cigány. Dělal u toho nějaké pazvuky a kousal se do ruky. Dokonce to sdílel i Rytmus a měl z toho hroznou srandu, jako my všichni (smích)

Uzavřel jsi spolupráci s populární značkou Hayashi. Jak k tomu došlo?

Sám jsem je oslovil na instagramu a oni mi obratem odpověděli. Slovo dalo slovo a spolupráce byla na světě. Jel jsem za nimi do Prahy, udělal fotky s jejich produkty a spolupráci si nemohu vynachválit.

Oznámil si, že budeš pravděpodobně bojovat na turnaji Clash 6. Kdy se vrátíš do plné přípravy?

Tři týdny jsem měl volno a od začátku července jedu opět na plno. Zatím nevím, s kým půjdu, takže se budu připravovat komplexně a pilovat nedostatky.

Stáváš se na bojové scéně čím dál více populární. Nemáš v plánu zkusit tréninky s profesionálními bojovníky? Například Davidem Kozmou, se kterým se osobně znáš.

Mům hlavní trenér je profík, co bojoval i v Oktagonu (Petr Bartoněk, pozn. red). Samozřejmě bych si rád s nějakým profíkem zatrénoval. Jinak plně věřím svému týmů a spolupráce mi maximálně vyhovuje.

Před časem jsem se Tě ptal, zda myslíš na titul v těžké váze. Tomáš Le Sy ale prohlásil, že v těžké váze není dost bojovníků. Nenapadlo Tě někdy zkusit přejít do polotěžké váhy? Jako kulturista umíš skvěle pracovat s váhou a určitě bys věděl, jak do 93 kilogramů shazovat.

Jestli titul v těžké váze nebude, nějak mi to nevadí. Není to pro mě nijak důležité. Shazovat do 93 kg určitě nebudu. Mám 110 kg a myslím si, že bych zvládl maximálně 100. Mám rád jídlo (smích) takže zůstanu na svých 105 až 110 kilogramech.

Závěrem se tě musím zeptat na Tadeáše „Mawara“ Růžičku, který Tě vyzval na zápas. Co si o té výzvě myslíš? Je reálné, že by k zápasu někdy skutečně došlo?

Zápas je více než reálný, už jsme to dokonce s Clashem řešili. Ovšem je tu pár zádrhelů z Mawarovy strany, o kterých nemohu mluvit, ale uvidíme, jak to celé dopadne.

Nutno říci, že jsme s Karlosem rozhovor připravili dřív, než vyšly najevo Mawarovy problémy se zákonem. Zda bude čelit dříve Bendovi nebo státnímu zástupci je otázka, na kterou poznáme odpověď během příštích týdnů či měsíců. 

 

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články