Zápasil jsem jen s jednou rukou, prozradil irský tvrďák po vítězné premiéře v Oktagonu, na podzim chce převzít žezlo po Vémolovi

Zápasil jsem jen s jednou rukou, prozradil irský tvrďák po vítězné premiéře v Oktagonu, na podzim chce převzít žezlo po Vémolovi Will Fleury | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Premiéru v Oktagonu má Will Fleury úspěšně za sebou. Po zápase ale přiznal, že takhle těžko se mu do boje ještě nikdy nenastupovalo.

Zatímco většina bojovníků si musí zájem fanoušků Oktagonu a médií získat až výkony v kleci, irský ranař Will Fleury dal o sobě hlasitě vědět už při podpisu smlouvy, kdy začal pálit do všech stran. Ultimátním cílem se zdál být Karlos Vémola, tomu se ale rozhodl dát po KO chvíli oddych. Zároveň pobídl i ostatní, aby si zajistili pozornost tím, že kývnou na zápas s ním.

Šance se chopil Daniel Škvor. Na drsná slova zareagoval skrze komentář pod videem a kola se dala do pohybu. „Za mě je to nejsilnější soupeř v Oktagonu. A je to zábavný soupeř. Chci nějakou výzvu, nezajímá mě Poppeck nebo Xavier, protože jsou to pro mě nudní zápasníci, kteří taktizují. Fleuryho znám,“ vysvětlil, proč měl o souboj s Irem zájem. Ten sice ocenil jeho odvahu, neskrýval ale svůj ambiciózní plán. „Jsem tady, abych udělal dojem a vyslal jasnou zprávu. A to udělám jedině knockoutem. Pokud chci zaujmout fanoušky a další lidi, musí z toho být virální video.“

Zápas začal víc zostra Škvor, který hned ze startu zaskočil Fleuryho dlouhou kombinací. Jenže netrefil a zůstal až příliš blízko, takže ho Ir natlačil na klec a pracoval na tom, aby ho dostal na zem. Dan mu to sice znepříjemnil několika lokty a údery, ale nakonec stejně skončil na lopatkách. Dostat zpět na nohy se mu povedlo až v poslední minutě. Zdálo se, že si ale až příliš unavil ruce a tak nakonec nakoupil i v přestřelce a šel znovu k zemi. Z problémů ho vysvobodil až závěrečný gong.

Jenže hned po 30 vteřinách druhého kola se Fleurymu povedlo Dana dostat na zem a tam bez většího odporu nasadil arm triangl, z něhož už nebylo úniku.

Will Fleury a Daniel Škvor Will Fleury a Daniel Škvor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Virální knockout jsme tedy sice neviděli, Irovo vítězství ale dojem rozhodně udělalo. O to víc, když po zápase přiznal, že si před dvěma týdny natřikrát zlomil palec na ruce. Odstoupení pro něj ale nepřipadalo v úvahu. "Chtěl jsem všem ukázat, kdo jsem," prohlásil. Teď je na řadě operace, zpátky do klece by se rád vrátil v říjnu, kdy se chystá obří turnaj na stadionu ve Frankfurtu. "Dejte mi kohokoliv, o kom si myslíte, že je jednička. A jestli Karlos ukončí kariéru, chci bojovat o pás, je můj, přivezu ho do Irska a uděláme tam velkou show. Nechte mě ukázat, kdo opravdu jsem. Tohle byl jen poloviční Will Fleury."

V plné síle do zápasu nešel ani Škvor, na sociálních sítích prozradil, co ho limitovalo a zhodnotil soupeře i zápas s ním:

"S týmem jsme věděli, že bude velkej a silnej, ale teda překvapilo nás, že přijel opravdu obrovskej, větší, než jsme čekali. Taktika byla asi jasná, prostě zkoušet bejt agresivní a potrefovat ho. Něco tam vycházelo. Na konci kola jsem udělal fakt chybu, že jsem tam šel bezhlavě do přestřelky, nicméně i tak si myslím, že jsem tam tu obranu zvládl dobře. Nechal jsem tam teda všechny síly, frajer byl na blízko strašně silnej, bylo to znát, byl to koňskej dostihovej kůň a byl to opravdovej profík. Přiznávám se, že přípravu jsem měl limitující, nedávali jsme to ven, ale teď v následujících týdnech jdu na operaci s ramenem, takže jsem celou přípravu trénoval hlavně postoj a obrany v postoji, ale nemohl jsem skoro grapplit (zápasit na zemi). Nebylo ale fér ten zápas rušit jak kvůli Oktagonu, tak vůči soupeři. Nicméně odoperuju rameno a jedeme dál. Je to fightlife, baví mě to a myslím si, že na hobíka docela dobrej výkon, ale budu se snažit, abych vás nezklamal a ještě to posunul o laťku výš. Myslím si, že nějaký okamžiky toho zápasu ukázaly, že na to mám, takže se nechme překvapit, co tahlencta fight kariéra ještě dál přinese. Držte palce, budu makat a jedem."

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články