Známý světový web upozorňuje na 24 zajímavých bojovníků, jsou mezi nimi i dva bijci z Oktagonu

Známý světový web upozorňuje na 24 zajímavých bojovníků, jsou mezi nimi i dva bijci z Oktagonu Losene Keita se na Oktagonu 42 v Bratislavě stal dvojnásobným šampionem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Další pocta pro Oktagon. Populární server MMAjunkie zařadil na seznam bojovníků, které v letošním roce doporučuje sledovat, hned dva šampiony z největší česko-slovenské organizace.

Zatímco dřív nebylo pochyb o tom, že se ti nejlepší z nejlepších bojovníků potkávají v kleci UFC, dnes je již MMA scéna tak obrovská, že někteří skvělí bojovníci do nejslavnější organizace nijak nespěchají. Není koneckonců žádným tajemstvím, že si jinde můžou mnohdy přijít i na lepší peníze a dostanou větší prostor v záři reflektorů. Motivací ale může pro některé být i absence testů na doping.

Prestižní americký server MMAjunkie nyní vytipoval 24 celosvětově méně známých leč perspektivních bojovníků, které doporučuje sledovat. Objevila se tam i dvě jména z tuzemského Oktagonu, v obou případech se ale jedná o zahraniční fightery.

Felipe Lima (12-1)

Kdo si počká, ten se dočká. Tak by se dalo shrnout dosavadní působení 25letého Brazilce v Oktagonu. Když ho největší tuzemská organizace ulovila, byl pro mnohé velkou neznámou, vždyť jeho poslední zápas se datoval na podzim roku 2021. Proto s ním odmítal bojovat i šampion Jonas Magard, podle něj si měl nejprve udělat jméno na někom jiném, pořádně se představit fanouškům. Jenže když mu nakonec odstoupil Račič, neměl na vybranou. 

Lima sice nastupoval do zápasu jako velký outsider, role se ale rychle prohodily a Oktagon nakonec po pětikolové bitvě světového formátu korunoval nového šampiona. Ačkoliv už od té chvíle uběhlo už skoro půl roku, na Brazilcovo vítězství se nezapomnělo ani ve světě.

"Přestože může být termín akční bojovník občas nadužíván, nenapadá mě lepší popis pro tak zábavného bojovníka jako je Felipe Lima," píše Dan Tom na MMAjunkie. "Brazilec trénující v Allstars gymu ve Švédsku je dynamičtější a agresivnější verzí Thomase Almeidy (krom toho, že je mnohem hůře čitelný a zasažitelný). 25letý talent má všechno od sprawlů proti strhům až po nečekaně rychlá naskočená kolena a nebojí se jít do útoku s vlastními takedowny, pokud je potřeba."

Nezbývá než doufat, že Limu brzy opět uvidíme v akci. 

Ondřej Novotný, Felipe Lima a Palo Neruda Brazilec Felipe Lima je novým šampion bantamové divize Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Losene Keita (12-1)

Keitu u nás asi není potřeba nijak sáhodlouze představovat. "Černý panter" si rychle podmanil pérovou a lehkou váhu a nebýt smolného zranění v zápase se Sanikidzem, mohl by se možná stále pyšnit dokonalou bilancí a statutem dvojitého šampiona.

"Rozený bojovník s tvrdými údery. Losene Keita bojoval dokonce i ve welteru (77 kg) a přesto tam měl úspěchy. Proto věřím, že by Černý panter mohl být skutečnou silou, se kterou se ve váze 65,7 kg musí počítat," píše Dan Tom a dodává, že bohužel pro soupeře má Belgičan kromě neskutečně silných úderů také skvělou obranu proti wrestlingu. 

Losene Keita Losene Keita | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA  

Samozřejmě by se dalo argumentovat, že by v žebříčku mohli být uvedena i další jména z našich krajů. Třeba Rony Paradeiser měl skvělý rok, kdy všechny zápasy vyhrál na TKO a stal se šampionem lehké váhy. Možná tak brzy dostane šanci na vytouženou odvetu právě s výše uvedeným Keitou. Po delší pauze se rychlým knockoutem připomněl také Matěj Peňáz, který tím vylepšil svou bilanci na 8-1.

Další bojovníci ze seznamu MMAjunkie:

Austin Bashi (11-0)

Ramazan Gitinov (4-0)

Trent Miller (5-0)

Shanelle Dyer (4-0)

Tony Laramie (8-2)

Louis Jourdain (7-3)

Rakhim Midaev (12-2)

Fatima Kline (5-0)

Rasul Magomedov (2-0)

Phumi Nkuta (7-0)

Dzhamaludin Aliev (9-0)

Gauge Young (7-1)

Nkosi Nebele (7-2)

Ruslan Gabaraev (5-0)

Tianhao Feng (15-2-1)

Khusein Shaikhaev (12-0)

Ernie Juarez (7-0)

Renat Khavalov (8-0)

Michael Oliveira (6-0)

Murad Guseinov (6-0)

Sarvarjon Khamidov (15-0)

Mateo Vogel (8-3)

Nejnovější články