Znovuzrozená organizace GCF se dnes vrací s prvním turnajem

Znovuzrozená organizace GCF se dnes vrací s prvním turnajem GCF 65 | zdroj: FOTO: GCF

Nové vedení chystá premiérový turnaj v Příbrami, podaří se naší služebně nejstarší MMA organizaci návrat na výsluní?

Organizace Gladiator Championship Fighting pomáhala budovat základy naší MMA scény, pod její hlavičkou sváděli bitvy bojovníci jako Procházka, Dvořák, Pešta, Vémola, Kozma, Kincl a další. Postupem času ale GCF ustoupila do pozadí a nebylo o ní moc slyšet. Nedávno ale změnila majitele a ti v čele s youtuberem Vladimírem Kadlecem ohlásili velké plány.

První turnaj resuscitovanou GCF čeká už dnes v Příbrami, kam si připravila menu o 11 chodech. Uvidíme profesionální ale i amatérské zápasy. Právě na mladé talenty a dříče se chtějí promotéři zaměřit. "Jsme profi organizace, která zaštituje i ty mladé. Chceme jim pomoci s přechodem do profi, mohou být u nás a vyzápasit se. Udělat si jméno. Jsme pro ně takový přechodný můstek tam, kde by chtěli být," vysvětlil Kadlec a dodal, že rozhodně nepůjde o úplné začátečníky.

My diváci budeme navíc skrze video medailonky moci vybrané bojovníky poznat blíže. Hodně zajímavý příběh má například Marcel Máša, který sice nedostal do života nejlepší startovní karty, od MMA se ale nepřízní osudu nenechal odradit. 

"Vyrůstal jsem po dětských domovech a po pěstounské péči. Tam to nebylo úplně ideální, protože u některých pěstounů byly velké dluhy, drogy a alkohol. Byl jsem kvůli tomu jako dítě hodně uzavřený, bavil jsem se jen se svým bráchou. S nikým jiným jsem netrávil čas. Pak jsem ale potkal skvělé lidi, jako svou aktuální pěstounku a své trenéry, dostal jsem se díky tomu k MMA a dneska je to úplně o něčem jiném," popsal Marcel nelehké dětství. V Příbrami se potká s Vojtěchem Kholem, který je trojnásobný mistr ČR a jeho trenér ho stylově připodobňuje k Vémolovi, do ringu prý chodí soupeře sešrotovat. 

Stylově zajímavý souboj nabídne střet Matyáše Pasálka s Oliverem Urbánkem. První jmenovaný platí za neortodoxního technika, který v postoji těží ze své výšky a skvělého pohybu. Rychlá ukončení mu nejsou cizí a zdržovat se neplánuje ani tentokrát. Zástupce MMA Chomutov mu ale plánuje vnutit svůj wrestlerský způsob boje a vzkazuje: "Sice seš dlouhej, ale já se tě nebojím."

Na galavečeru GCF 65 toho ale bude k vidění mnohem více, pokud to máte do Příbrami daleko, sledovat bude možné také na Nova Sport 2 a Voyo, start v sobotu v 18:00. 

Kompletní startovka:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený GCF MMA (@gcfmmacz)

Nejnovější články