"Žralok" Magard chválí české a slovenské fanoušky, zároveň se ale těší na bučení těch anglických

"Žralok" Magard chválí české a slovenské fanoušky, zároveň se ale těší na bučení těch anglických Jonas Magard | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Posledně na vítězství nedosáhl, o to hladovějšího "Žraloka" ale zřejmě uvidíme v sobotu na turnaji Oktagon 52. Jonas Magard prozradil, jaké ponaučení si odnesl ze zápasu s Limou i proč si zamiloval české a slovenské fanoušky.

Dánský "Žralok" dlouho proplouval vodami evropských organizací, z těch známějších vyzkoušel třeba ACB (nyní ACA), Cage Warriors anebo polskou FEN, nakonec ale zakotvil v Oktagonu. Nadchla ho profesionalita v zákulisí, zamiloval si ale i fanoušky, kteří podle něj u nás MMA hodně rozumí.

"Oktagon je jako sen každého bojovníka," prohlásil v rozhovoru pro Combat Sports UK. "Když jsem vyrůstal, tak jediné místo, které takhle vypadalo, bylo UFC. Ale já cítím, že zažívám to, co tam zažívali bojovníci během začátků, protože fanoušci v Česku a na Slovensku jsou strašně podporující. Je to šílené. Takže mým cílem je být aktivní a dělat pro ně skvělou show."

"Co se týče organizací, tak se nedívám na to, jak se chovají k lidem, kteří vyhrávají, ale naopak k těm, kterým se zrovna nedaří. V tomhle ohledu se Oktagon fakt odlišuje jako organizace ale taky se tam liší fanoušci, ti totiž umí ocenit dobrý zápas. To jestli prohraješ nebo vyhraješ, na tom záleží spíš tobě, fanouškům jde o to, jestli uděláš dobrý fight a dáš do toho srdce. A taky, když jsi dobrý člověk, tak od nich dostaneš velkou podporu. To je hodně pěkné a mělo by to tak v bojových sportech být."

Magard koneckonců moc dobře ví, o čem mluví, svůj poslední zápas totiž loni na body jasně prohrál a Felipe Lima mu sebral titul. Fanoušky si ale dánský fighter přesto získal houževnatým výkonem i tím, že když ve čtvrtém kole dostal zakázaná kolena do zad, nezabalil to a rozhodl se pokračovat. Ze souboje s Brazilcem si navíc odnesl cenné ponaučení. "Až moc jsem přemýšlel o tom, co bude dělat on, a ne tolik o tom, co budu dělat já. Přitom jsem vždycky byl bojovník, který se soustředil na sebe. A tak to budu dělat v dalším zápase."

Ten je na programu už v sobotu, kdy se Magard na nepřátelské půdě v Newcastlu postaví domácímu Jacku Cartwrightovi. Podporu anglického publika tedy rozhodně nečeká, těší se ale na pravý opak. "Doufám, že na mě budou bučet, pokřikovat, protože to je ta nejlepší věc, co znám. Často jsem zápasil venku, protože v Dánsku moc akcí není. Takže jsem na to zvyklý, ale když teď zápasím v Česku tak se cítím skoro jako domácí, nebučí na mě. Trochu mi to chybělo, protože mě to pohání kupředu. Takže uvidíme, s čím přijdou fandové v Newcastlu. Ale bude to zábava, těším se na to."

Zápas je dost vyhrocený, předchází mu ostrý trashtalk z obou stran. "Pro mě je tam vždycky zlá krev, když s někým bojuju," přiznává Magard a dodává, že MMA není jako fotbal, kde hráči dostanou zaplaceno stejně za výhru i za prohru. Tady si navíc vítěz zajistí šanci zabojovat o titul. Kdo jím bude se dozvíme již tuto sobotu, turnaj OKTAGON 52 začíná tradičně v 18:00, přímý přenos bude možné sledovat na platformě oktagon.tv.

Zdroje:  Combat Sports UK

Nejnovější články