Zraněný loket, výron kotníku a stafylokoková infekce. To vše musel David Dvořák překonat ve svém nedávném zápase v UFC

Zraněný loket, výron kotníku a stafylokoková infekce. To vše musel David Dvořák překonat ve svém nedávném zápase v UFC zdroj: Profimedia

“Undertaker” prozradil, že šel do svého třetího zápasu v UFC v dezolátním stavu. Kvůli zraněním musel vynechat sparingy a měl dokonce problém vůbec dojít na letiště.

David Dvořák si i ve třetím zápase v UFC došel pro zasloužené vítězství, které bylo opravdu vydřené. Krom změny soupeře těsně před zápasem musel zkousnout také nepříjemné zdravotní komplikace, o nichž blíže povořil ve vysílání Fight and Talk s Patrikem Kinclem a Tomášem Kvapilem.

O zdravotních problémech samozřejmě nemohl mluvit před zápasem, aby jich soupeř nemohl využít. Nyní už ale není důvod něco tajit. Dvořák prozradil, že ho už půl roku trápí loket. Fyzioterapie bohužel nezabrala, ruka se stále nelepšila, měsíc před zápasem se tedy rozhodl pro vyšetření magnetickou rezonancí, které odhalilo, že problém způsobuje uvolněný kus kosti nebo chrupavky, který tlačí na okolní tkáň. “Kvůli tomu se mi stává, že se mi ta ruka zkroutí, nemůžu ji propnout, hodně mě bolí, třeba když mě někdo bouchne do krytu,” vysvětlil. Za pár dní ho čeká operace, doktoři se budou snažit úlomek vyndat.

Zranění samozřejmě komplikovalo celou přípravu na třetí zápas v UFC. “Bylo to nepříjemné, měl jsem momenty, kdy jsem prostě nemohl spárovat, musel jsem jet bokem pytel nebo nějakou techniku.” Ani tak ale neuvažoval o tom, že by duel odpískal, jelikož naposledy zápasil před osmi měsíci. “Já jsem prostě zápas potřeboval. Neumím si představit, že by se to zrušilo, pak by se bůhví jak dlouho čekalo, než bych se uzdravil. A být bez peněz, to už je fakt prů*er,” popsal těžkou situaci.

Přitom šlo o celkem zásadní omezení, jemuž se musel přizpůsobit. “Jakmile jsem dostal jakýkoliv úder přes dvoják, tak mi ta ruka automaticky umřela, spadla dolů a už jsem ji nemohl zvednout.” S tím se pojila také velká bolest. “Undertaker” doufal, že ho v zápasu podrží vyplavený adrenalin, handicap si navíc musel vědomě hlídat. Operace by naštěstí neměla českou hvězdu flyweight divize na dlouho vyřadit, zhruba po dvou týdnech by se Dvořák rád vrátil do tréninku. Dodal ale, že bude záležet na tom, na co doktoři během zákroku přijdou.

To však není jediné zranění, které Davida před zápasem potkalo. Týden před odletem do Spojených států si totiž přivodil těžký výron kotníku. “Teprve týden před zápasem jsem začal cítit, že ta noha nějak funguje. Bylo to pro mě trapný, ale musel jsem se naučit speciální chůzi, kterou půjdu na letiště, aby média nepoznala, že kulhám. Šel jsem takovým pomalým krokem, abych to zamaskoval.” Tím pádem ani nemohl naplno dokončit přípravu, vyřadit musel především sparingy.

Drama ale stále pokračuje. Aby toho nebylo málo, ozvala se den před zápasem také kolena, na nichž se utvořily boule. “Když jsme byli v den zápasu v rozcvičovně, tak jsem si na ně nemohl ani kleknout,” popsal velkou bolest. V tu chvíli věděl, že si zřejmě nemůže dovolit naordinovat soupeři ground and pound, což je další velké omezení. Dva dny po zápasu se pak zjistilo, že jde o stafylokokovou infekci. Boule navíc následně praskly, hned po příletu tedy zamířil rovnou do nemocnice.

 

Pochroumaný kotník, zraněná ruka, zanícená kolena. David Dvořák byl podle všeho v dezolátním stavu ještě před samotným zápasem, nehledě na to, že se na poslední chvíli musel vyrovnat se změnou soupeře. Ale navzdory tomu všemu se v posledních momentech před soubojem cítil dobře. “Najednou všechny ty špatný věci zmizely. Už se mi začínal vyplavovat adroš, byl jsem mimo. Posledních dvacet minut předtím, než jsem nastupoval, už jsem měl černý tunel, nic už mě zajímalo, jen to, co mi tam říkali kluci. Už jsem si jen ujasňoval, co budu dělat.” A my už víme, že to celé dobře dopadlo. Juancamilo Ronderos, který na poslední chvíli zaskočil za Rauliana Paivu, podlehl Dvořákovi hned v prvním kole. “Undertaker” mu dokonce zvládnul dotáhnout rear naked choke jednou rukou. Teď už ale dává smysl, proč po zápase na tiskové konferenci prozradil, že se jednalo o jeho nejtěžší zápas v kariéře.

Patrik Kincl, který Dvořáka zastupuje v jednání s UFC, závěrem vysílání prozradil, že už na cestě domů obdrželi nabídku na další zápas, už nyní znají jméno potenciálního soupeře. To ale zatím prozradit nemohou. Nyní je potřeba, aby se David dal rychle dohromady a překonal zdravotní problémy, aby šel do čtvrtého zápasu v té nejlepší možné formě.

Zdroje:  YouTube - Fight and Talk

Nejnovější články