Cody Garbrandt chce po třech prohrách KO přejít o váhu níž a zachránit muší divizi

Cody Garbrandt chce po třech prohrách KO přejít o váhu níž a zachránit muší divizi zdroj: Profimedia

Byla mu předvídána zářivá budoucnost, pak ale přišel pád. Nakopne Cody Garbrandt umírající kariéru?

Jestli někdo z UFC zápasníků ví, jaké je to padnout z úplného vrcholu na dno, pak je to bezesporu Cody „No love“ Garbrandt. Do UFC vlétl jako uragán a díky atraktivnímu agresivnímu stylu si celkem záhy došel až pro titul v bantamové váze. Tam naprosto deklasoval dlouholetého šampiona Dominicka Cruze a zdálo se, že jakožto nový král bantamu nenajde přemožitele ještě dlouho.

Mediální pozornost přitahovala jeho nevraživost vůči bývalému týmovému kolegovi T.J.Dillashawovi, který kdysi klub Alpha Male ve zlém opustil. Vzájemná antipatie brzy vyústila ve společný zápas. Garbrandt „zrádci“ Tjovi sliboval konec tvrdým KO a těsně před zápasem dokonce zveřejnil nahrávku z tréninku, na níž Dillashawa poslal tvrdým úderem k zemi. Málem to zopakoval i v zápase, když svého rivala na konci prvního kola krásně trefil a ten chvíli nevěděl, kde je. Zachránil ho však závěrečný gong.

Kdyby to tehdy vyšlo, dost možná by Cody bantamové divizi vládl do teď. Jenže osud mu připravil strmější cestu. Dillashaw ho totiž tvrdě knockoutoval a to stejné dokázal zopakovat i v následné odvetě. Co hůř, Codyho skleněné brady dokázal následně využít i Pedro Munhoz. Tři prohry v řadě a třikrát tvrdé KO, to už bylo na pováženou.

T.J. Dillashaw vs. Cody Garbrandt Proti nenáviděnému Dillashawovi to Codymu dvakrát nevyšlo | zdroj: Profimedia

Po více než roce ale oblíbený „No love“ hlásí návrat a rozhodně to neplánuje zabalit. Prvním soupeřem má být Raphael Assuncao, který se rovněž vrací po delší pauze a dvou porážkách. Zápas se odehraje v bantamové divizi, ale, ať už dopadne jakkoliv, Cody následně vyhlíží přesun o váhu níž. To podle mnohých není úplně dobrý nápad, protože by hubnutím mohl ještě více snížit schopnost mozku absorbovat údery.

Sám však spíš než „skleněné bradě“ své prohry připisuje tomu, že neměl jasně danou taktiku a nebál se jít do přestřelek. Začal však spolupracovat s novým trenérem postoje a srovnal si to prý také v hlavě. „Způsob, jakým umím bojovat, čistá mysl, čisté srdce, jasný cíl, vize. Mám to všechno zpátky.“

Nutno uznat, že Garbrandt má i přes poslední nezdary stále zvučné jméno a pro muší divizi, kterou nově rozšířil také David Dvořák, by byl určitě zajímavým přínosem. Do budoucna tak není vyloučen ani střet s elitním českým bojovníkem. Zatím ale jako by na Codyho hlavu byla vypsaná odměna. Neunikl ani zraku dvojnásobného šampiona Henryho Cejuda, který se sice přesunul opačným směrem a šel s váhou nahoru, avšak stále se považuje také za vládce flyweight. Ten poslal Codymu jasný vzkaz: „Ta divize je moje taky, nemáš se kam schovat. Poklekni!“

„Henry zápasí s lidma, co prohráli. Možná budu prohrávat i dál a dostanu titulový zápas,“ zažertoval pohotově Garbrandt. Vzájemně se teď sice popichují na Twitteru, ale zároveň oba spadají pod nechvalně známého manažera Ali Abdelazize, a tak je nepravděpodobné, že by se spolu utkali a Codyho přestup o váhu níž naopak může znamenat, že nebude svému kolegovi v bantamu konkurovat.

Zdroje:  ESPN , mmajunkie.com

Nejnovější články