Conor McGregor věnuje milion eur na pomoc v boji s koronavirem a volá po okamžité karanténě

Conor McGregor věnuje milion eur na pomoc v boji s koronavirem a volá po okamžité karanténě Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Slavný irský bojovník využívá svého vlivu a peněz v boji proti rozmáhajícímu se viru.

 

Hvězdný MMA zápasník již několik dní skrz sociální média promlouvá ke svým fanouškům. Nejprve zdůrazňoval důležitost hygieny rukou, poté sociální izolaci a v nejnovějším videu se vyslovil také pro uzavření letišť a všech podniků, které nemusí nutně být otevřeny.

"Rád bych promluvil k mým lidem, velkým lidem z Irska, tenhle boj nás potřebuje všechny!" promluvil McGregor s vážnou tváří. "Zatímco debatujeme o plné karanténě, tak já cítím, že to je povinnost! Čas strávený diskutováním nám zbytečně ubírá čas."

"Musíme udělat to samé, co udělali hůře postižené země, ale musíme to udělat rychleji. Máme výhodu v tom, že víme, že to přijde. Pokud té výhody nevyužijeme, tak nemůžeme čekat jiné výsledky. Nedodržujeme sociální distancování, určitě ne do té míry, která je potřeba k tomu, aby zadržela exponenciální růst. Karanténa tomu pomůže, zredukuje přenosy, zmírní to tlak na ty v prvních liniích a umožní nám to identifikovat všechny případy. Tyhle metody jsou striktní ale nezbytné a fungovaly v Číně i Hong Kongu."

"Irsko, musíme to udělat. Nejenom, že máme postup, máme ho v časovém předstihu. Pojďme Irsko! Pojďme celý světe, uzavřeme se! Jsme v tom spolu. Požehnej nám všem Bůh!"

Na video zareagoval dokonce irský ministr financí Donohue, který McGregora mimo jiné poprosil o pomoc s tím, jak přimět mladé lidi dodržovat sociální odstupy, protože jako vláda selhávají.

"Dnes koupím ochranné pomůcky za jeden milion Eur pro použití ve všech nemocnicích v naší aktuálně nejpostiženější oblasti Leinster," zmínil v odpovědi Conor, že nezůstává jen u slov ale boj s virem podpoří i finančně. "Kde bychom bez těch statečných mužů a žen byli? Nevím. Kéž jim Bůh žehná a ochrání je."

Zároveň opět zdůraznil, že je potřeba klást důraz na dodržování karantény a uzavřít stavby, protože nevidí smysl, proč by se teď mělo stavět. Připomněl také letiště. "Situace na letištích teď není dobrá. Naopak je možná nejhorší ze všeho. Včera se můj kamarád vrátil z Thajska, dostal letáček o covid-19 od letištního zaměstnance, který neměl masku ani rukavice. A nechali ho jít zpátky do Irska. Tohle teď není dobré, prosím, prosaďte tam víc. Pokud letiště nemohou zavřít, tak alespoň urgujte, ať jsou tam přísnější měření pro všechny, kteří se vracejí nebo odlétají."

Zdá se, že v přímém přenosu sledujeme přerod jedné z největších hvězd bojových sportů. Z McGregora, který se proslavil mimo jiné nelichotivými hláškami vůči svým soupeřům a v baru dokonce napadl postaršího muže, je teď "influencer", který využívá svého postavení a peněz v boji proti šířící se pandemii. Doufejme, že jeho slova budou mít na lidi všude po světě správný vliv a celou krizi společnými silami brzy pokoříme.

Zdroje:  themaclife.com , Twitter Conor McGregor

Nejnovější články